NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

CaliforniŽ: Transseksuele gevangene vervolgt gevangenis voor verkrachting.San Francisco, CaliforniŽ. Alexis Giraldo was geboren als man, maar left al seen vrouw. Ze neemt vrouwelijke hormonen. De beambten van de gevangenis deden alsof hun neus bloedde, toen haar mannelijke celgenoot haar herhaaldelijk afsloeg en verkrachtte.

Giraldo is nu in voorlopige vrijheid gesteld. Ze vervolgt de gevangenis en verschillende bewakers. Het kan niet dat een transseksuele gevangene de cel moet delen met een andere man of vrouw. Dit alles zou er van afhangen of je al een geslachtsveranderende operatie hebt gehad of niet.

Greg Walston, advocaat van Giraldo, zei dat gevangenissen, zeker de mannen gevangensissen, gevaarlijke plaatsen zijn.
Wat hier gebeurde is, dat ze een vrouw tussen al die mannen plaatsen. Dat is hetzelfde als een hoop uitgehongerde leeuwen een stuk vlees toewerpen.

De 30jarige Giraldo verklaart dat de bewakers van de Folsom State Prison haar klachten negeerden en haar terugstuurden naar dezelfde cel, tot ze weer werd aangevallen. Pas daarna werd ze in een beschermde cel geplaatst en overgebracht naar een andere gevangenis.

Giraldo vervolgt het Departement van het gevangeniswezen en rehabilitatie voor het veroorzaken van emotioneel leed en het schenden van haar burgerlijke rechten om vrijgesteld te zijn van ongewone en gruwelijke straffen. Ze vroeg gerechtigde Ellen Chaitin om de beambten van de gevangenissen te bevelen om een nieuw systeem uit te werken voor transseksuele gevangen.

Normaal worden de namen niet vrijgegeven bij seksuele aanvallen, maar Giraldo verkoos zelf op in het openbaar te komen.

Verschillende provincies van CaliforniŽ, waaronder San Francisco, hebben aparte eenheden voor transseksuele gevangenen. Maar het gebeurt te dikwijls dat men oordeelt wie daar naar toe kan of niet, op grond van de geslachtsveranderende operatie in plaats van hoe iemand er lichamelijk uitziet.

Mensen die biologisch mannelijk zijn, maar zich kleden en gedragen als een vrouw en nog geen geslachtsveranderende operatie hebben gehad, kunnen worden geplaatst in een psychiatrische gevangenis.

De staat argumenteert dat Giraldo in een gewone seksuele relatie was met haar celgenoot, wat tegen het beleid van de gevangenis is. Ze zou nooit een klacht hebben ingediend voor verkrachting en ze zou geweigerd hebben in te gaan op voorstellen om in een andere cel te worden ondergebracht. Volgens de staat is het slechts eenmalig geweest dat ze een klacht had ingediend voor verkrachting, dat men ook afdrukken van wurging vond op haar nek en dat dit de aanleiding was om overgebracht te worden naar een afzonderlijke cel.

Teda Boyll, een bewaker die op pensioen is, getuigt voor Giraldo als een getuige expert. Hij getuigde dat de beambten van de gevangenis faalden in het behandelen van de klachten en haar veiligheid niet konden verzekeren.

Giraldo was in de gevangenis voor winkeldiefstal en het schenden van haar proeftijd in januari 2006. Ze verbleef eerst drie maand in de gewone gevangenis, dan vier maanden in een aparte cel en dan in de afdeling voor gevangenen met medische problemen. Daar verbleef ze tot ze deze maand werd vrijgelaten op proef.

Giraldo getuigde dat ze enkele weken vrijwillig seks met haar celgenoot had gehad, maar dat dit veranderde toen haar celgenoot gewelddadig en bezitterig werd. Z had de psycholoog en minstens drie bewakers ingelicht over de omstandigheden, maar niemand van hen had haar ernstig genomen.

Giraldo zei: ďIk ben bang en gefrustreerd dat dit alles gebeurde. Ik ben een vrouw die verkracht is. Het lijkt of iedereen dat weet en me aankijkt als iemand vies of vuil. Ik voel me vuilĒ.

Haar celgenoot Jorge Villavacencio heeft de beschuldigingen ontkent en getuigt voor de staat.

Criminologe Valerie Jenness van de Irvine universiteit van CaliforniŽ zegt dat een recente studie over seksuele aanvallen in de gevangenis aantoont dat 59% van de transseksuele gevangenen seksueel worden aangevallen, in vergelijking met 4% van de andere gevangen.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Idaho: Gecastreerde transseksuele gevangene spant rechtszaak aan.(17.07.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
23.07.07.

Dit bericht is gepost op 23 July, 2007 en 1786 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 

Twee nieuwe Vlaamse gemeenten met regenboogzebrapad + derde met voorstel + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 

Holebi- en transfobie blijft stijgen in Frankrijk.

 

Vierde Europese land met verbod op conversie therapie, en 2de uitzonderingsland + lijstje.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.