Kansas: Phelps wil haatdragend anti-holebi monument neerzetten.Kansas. Als antwoord op een nieuw historisch monument in Casper, heeft de homofobe priester uit Kansas zijn aanvraag vernieuwd om een eigen monument te hebben in zijn stad.

In een brief die hij stuurde aan de stadsraad van Casper heeft de priester Fred Phelps (foto) zijn intenties duidelijk gemaakt dat hij een monument wil oprichten in Casper, de thuisstad van de vermoordde universiteitsstudent Matthew Shepard.

Phelps en zijn clan protesteerde op de begrafenis van Matthew Shepard in 1998 en leden van zijn familie protesteerden in 2003 in Casper nadat de stadsraad hem toestemming had geweigerd om er een monument op te richten. Phelps had op 2 oktober 2003 om toelating gevraagd, terwijl de stadsraad aan het debatteren was over wat ze zouden doen met het tien geboden monument.

De stad heeft besloten dat het plein voor historische monumenten de volgende zal toelaten: The Ten Commandments (de tien geboden), The Declaration of Independence (De verklaring van onafhankelijk), The Mayflower Compact, The Magna Charta, The Preamble to the US Constitution (de inleiding tot de grondwet) en the Bill of Rights.

Phelps zei dat hij zijn monument zou maken zodat het met de andere 6 zou samengaan. Het zou een foto hebben waarop Shepard staat afgebeeld, met de inscriptie: Matthew Shepard ging naar de hel op 12 oktober 1998, op 21jarige leeftijd, in verzet tegen de waarschuwing van God die je vindt in Leviticus 18:22, Je mag niet met een man samenliggen, zoals je dat mag met een vrouw, dat is gruwel.

Burgemeester Kate Sarosy zei dat ze de brief van Phelps niet tijdig had ontvangen en dat ze het zou bespreken met de openbare aanklager van de stad en de leden van de stadsraad.

Sarosy zei verder dat de boodschap van Phelps vervuld is met haat en niet samengaat met de geest en bedoeling van het monumentenplein.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zweden: Volgens Phelps het land van sodomie, beestachtigheden en incest.(03.04.07.)

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 18 July, 2007 en 1374 keer gelezen.Reageer op dit bericht: