Iraanse lesbienne verteld over opsluiting, marteling en vluchtten.Zeventien jaar geleden vluchtte een lesbienne afkomstig uit Iran naar Europa. Om de veiligheid van deze lesbische vrouw, die inmiddels 48 is, te garanderen blijft haar identiteit geheim.

De Iraanse lesbienne vertelde in een interview over haar leven. Reeds van toen ze kind was voelde ze zich meer aangetrokken tot vrouwen dan tot mannen.

Op de vraag waarom ze uit haar thuisland wegvluchtte zei ze: "Ik ben lesbisch, en daarvoor ben ik meermaals gearresteerd. Ik kwam zelfs meermaals in de gevangenis terecht en werd zelfs veroordeeld tot de doodstraf. De eerste keer dat ik werd gearresteerd was toen ik 21 was, ik zat in de auto en kuste mijn vriendin, waarna ik drie maanden naar de gevangenis moest. Eigelijk wilde ik naar India gaan, om daar mijn studies af te maken, maar mijn ouders waren daar niet mee akkoord en moest ik mijn plannen laten varen, vanaf toen begon de ellende".

Na de arrestaties wist iedereen dat ze lesbisch was. Haar familie was daar erg boos over en huwelijkte haar uit aan een bekende van de familie. "Ik had geen andere keuze dan te trouwen met die man, ik had op dat moment een vriendin. Toen we verraden werden stormde de Revolutionaire bewakers op ons af waarbij we inelkaar werden geslagen en afgevoerd met een blinddoek".

Het lesbische koppel werd gearresteerd met als bewijs de brieven die het koppel aan elkaar schreef. "Tijdens mijn tweede arrestatie werd ik gedwongen toe te geven dat ik lesbisch ben, wanneer ik hier aan terug denk krijg ik koude rillingen, en vraag ik God om wraak te nemen tegen degene die mij uren lang mishandelden, sloegen met kabels en me ondertussen lieten horen hoe mijn vriendin, die toen pas zeventien was, het uitschreeuwde tijdens mishandelingen. Daarna plaatste ze me in afzondering, ik was zo hard geslagen dat ik erg hard bloedde, ik vroeg om hulp maar die werd mij geweigerd".

Daarna oordeelde een rechter dat de lesbische vrouw moest meewerken om andere lesbiennes te verraden. Omdat ze dit weigerde werd ze opnieuw blootgesteld aan zware mishandelingen. Korte tijd daarop werd ze ontslagen van eenzame opsluiting en bij de andere vrouwen geplaatst.

De zeventien jarige vriendin werd na zes maanden vrijgelaten. De rechter oordeelde dat ze was gemanipuleerd door de lesbische vrouw, die al twee keer was gearresteerd. En omdat ze gehuwd was en een grote mond opzette tegen de autoriteiten kreeg ze twee jaar extra gevangenisstraf.

Kort daarop toonde men de lesbische vrouw haar doodsvonnis waarbij de straf werd bepaald door ophanging. De dagen daarna werd ze mentaal mishandeld door de bewakers die zeiden dat ze haar indien ze toch zou vrijkomen wel zouden vinden en alsnog ter dood zouden veroordelen.

De lesbische vrouw werd in de gevangenis ondergebracht bij prostituees, moordenaressen en dieven. Ze kreeg als straf ook nog 160 zweepslagen. "Daarbij werd ik vastgebonden op mijn bed, en toen de zweepslagen begonnen kwamen alle bewakers kijken". Daarna moest ze verschillende avonden na elkaar geblinddoekt het terrein op en neer lopen.

Toen de lesbische vrouw in de gevangenis zat ontmoette ze 38 andere vrouwen die eveneens werden gearresteerd omdat ze lesbisch zijn. De meeste van hen werden na hun vrijlating gedwongen om te trouwen met een man, anderen konden net als ik ontsnappen en vluchtten naar Frankrijk of naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Ze kwam uiteindelijk vrij dankzei vele Steekpenningen en tal van connecties. Vlak voor haar vrijlating vertelde ze haar man dat die zijn vrouw op het rechte pad moest houden en zijn gezag moest laten gelden als man.

Toen de lesbische vrouw net vrij was vluchtte ze meteen weg uit Iran. Eerst ging ze naar Cyprus, daarna naar Turkije waarna ze in de UK terechtkwam en aldoor nog steeds leeft als vluchtelinge. Na vijf jaar kwam haar vader langst die haar wilde dwingen om de man aan wie ze was uitgehuwelijkt over te laten brengen naar de UK, wat ze weigerde.

Ondertussen heeft de Iraanse lesbienne nauwelijks contacten en zegt ze zich vaak eenzaam te voelen. "Mijn angst is mijn metgezel, wanneer ik alles zou vertellen over mijn martelingen zouden de lezers erg geshockeerd zijn. Heb je ooit gehoord over iemand vastbinden aan een auto? in Kashan bonden ze me vast aan een auto waardoor ik uren lang achter de wagen hing en werd voorgetrokken over de grond".

De lesbische vrouw vraagt zich verder af waarom ze als lesbienne moet vrezen voor haar leven. En zegt dat ze zich afvraagt waarom niemand luistert naar de hulpkreten van duizenden holebi's in Iran. "Waar zijn de mensenrechten? en welke Islam en welke God?, als die er is hoop ik dat hij deze criminelen zal straffen".

Een groot deel van de Iraanse holebi's blijft angstvallig in de kast en leeft vaak een dubbelleven in een gedwongen heteroseksueel huwelijk. Maar vele holebi's worden toch betrapt, gearresteerd en mishandeld. Een echt geheim leven kunnen lesbische vrouwen in Iran niet beleven omdat het voor vrouwen verboden is om alleen te leven.

Tot slot zegt de Iraanse lesbienne dat ze droomt van het redden van alle lesbische vrouwen in Iran, door ze naar de UK te brengen zodat ze eindelijk zichzelf kunnen zijn.

In Iran, maar ook in buurland Irak is homoseksualiteit verboden, waarbij de hoogste straf een doodsvonnis betekent.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iran: Jongens die verdacht waren van homoseks vrijgelaten. (08.06.07)
Iran: Homo jongeren zwaar mishandeld door autoriteiten. (23.05.07)
Human Rights Watch veroordeelt homofobie in Iran. (22.05.07)

27.06.07
Bron: uk news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 June, 2007 en 6844 keer gelezen.Reageer op dit bericht: