Nederland: lesbische ooievaars en homo flamingo's doen het goed.Alphen, Nederland: Want dieren zijn net als mensen, met dezelfde mensenwensen. Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant moet reeds geweten hebben dat het er bij de dieren net zo aan toe gaat als bij mensen.

Wie nu nog denkt dat in de dierenwereld alleen mannetjes en vrouwtjes een stel vormen, woont waarschijnlijk op een andere planeet. Want homoseksualiteit in de dierenwereld is al jaren bekend, van koala's tot pinguïns van insecten tot vogels, homoseksualiteit is niet vreemd in de dierenwereld.

In het Nederlandse vogelpark Avifauna hebben ze homo flamingo's en lesbische ooievaars, die prima met elkaar samen leven. De mannelijke flamingo's uit het vogelpark vormen al enkele jaren een gelukkig paartje, sinds kort verzorgen ze zelfs samen enkele kuikens en dat gaat volgens de dierenverzorger zeer goed.

Een stukje verderop in het park woont een lesbisch koppeltje ooievaars, ze vormen samen een stelletje dat zijn eigen territorium afbakende ver weg van de rest van de groep.

In het Avifauna park vinden ze het niet anders dan normaal dat er homo flamingo's en lesbische ooievaars zijn. Een dierenverzorger zegt wel: "Bezoekers zien het verschil niet, maar als het ter sprake komt reageren ze meestal erg verbaasd".

Het lesbische ooievaarskoppeltje is trouwens al van in het begin samen. Ze kwamen in de jaren 60 vanuit Tsjechië naar Nederland en toen al waren de twee onafscheidelijk, bovendien doen ze alles wat een gewoon koppeltje ook doet, dus ook kuikens opvoeden. Ooievaars blijken uit onderzoek erg monogame dieren te zijn, waarbij de toekomst van het koppeltje er roos kleurig uit ziet.

Dat het flamingo koppeltje samen blijft is niet zeker, want flamingo's zijn minder monogaam dan ooievaars. Het kan dus zijn dat het koppel binnen enkele jaren uit elkaar gaat.Eerder kon je bij ons lezen:
UK: Homoseksuele flamingo's verwelkomen hun kuikentje. (22.05.07)
India: Kip is op natuurlijke wijze van geslacht veranderd. (25.05.07)
Meerderheid van vrouwtjes Koala's is lesbisch. (28.02.07)

26.06.07
Bron: Algemeen Dagblad.nl

Dit bericht is gepost op 26 June, 2007 en 2221 keer gelezen.Reageer op dit bericht: