NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Eerste meeting van christelijke holebi's.Nederland: De stichting RefoAnders voor holebiseksuelen uit bevindelijk-gereformeerde kring, organiseerden afgelopen zaterdag voor het eerst een huiskamerbijeenkomst, en presenteerde een forum op de website voor familieleden.

De bezoekers werden via een videoboodschap toegesproken door vice-premier Andre Rouvoet, SGP-Kamerlid Bas van der Vlies en COC-voorzitter Frank van Dalen.

"Ik kom uit een reformatorische kerk en pas was er in onze gemeente een avond voor jongeren over seksualiteit. Maar toen ik later daar informatie over vroeg aan iemand, bleek dat homoseksualiteit helemaal niet ter sprake was gekomen", zegt een bezoekers van de eerste huiskamerbijeenkomst van stichting RefoAnders.

"Als je als homo of lesbienne zo'n avond zou willen bijwonen, voel je je echt heel eenzaam", verteld de jongeman. Die alleen zijn ouders en enkele vrienden heeft verteld dat hij homo is. Want in de gemeente durft hij niet open te zijn over zichzelf. "Er bestaan zoveel vooroordelen over holebiseksualiteit, sommigen denken meteen aan de kleurige Holebi Pride parades, of ze denken alleen maar aan seks", zegt de jonge homo.

Het doel van de huiskamerbijeenkomst, dat vanaf nu vier keer per jaar zal doorgaan in ontmoetingscentrum De Brug in Rotterdam licht RefoAnders-voorzitter Johan Quist toe. "'We willen christelijke homo's een plaats bieden om persoonlijk met elkaar in contact te komen. In hun eigen omgeving kunnen ze vaak met bijna niemand praten over hun geaardheid. Van ons forum wordt ook veel gebruikgemaakt, maar daarop blijft het nogal afstandelijk".

Ook ter gelegenheid van de eerste huiskamerbijeenkomst spraken minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin, SGP-leider Bas van der Vlies en COC-voorzitter Frank van Dalen de aanwezigen via de video toe. De videoboodschappen werden gemaakt door MVS-Amsterdam en COC Nederland.

Rouvoet zei: "Ik heb grote waardering voor dit initiatief van RefoAnders. Ik zie het als een vorm van erkenning van homoseksuele jongeren in christelijke kring. Je hoeft je niet te verstoppen, maar kunt er met elkaar over praten". Volgens Rouvoet is het bespreekbaar maken van holebiseksualiteit in de kerken erg hard nodig, en hij riep RefoAnders dan ook op om hierin een gesprekspartner van de overheid te zijn.

Van der Vlies riep de aanwezigen op om bij de 'ankerplaats' van het Bijbelse spreken te blijven. 'De bijbel is niet onduidelijk over seksualiteit en huwelijk. Ik begrijp dat dit voor jullie een hele worsteling kan zijn, maar alleen in die weg is Gods zegen te verwachten'.

SPG-Leider Bas van der Vlies liet weten dat hij hoopt dat de huiskamerkring een zegen wordt, en een plek waar christelijke holebi's elkaar vanuit hun geloofsovertuiging kunnen vinden, bemoedigen en vasthouden. En wanneer er iets nodig is waar de politiek voor nodig is, dan staan wij paraat.

Verder zegt Quist dat er in de reformatorische kerken de angst bestaat om initiatieven van RefoAnders te leiden tot homoseksuele relaties. Volgens hem is dat grotendeels koudwatervrees. "Want deze jongeren denken erg serieus na over hun geloof en hoe ze moeten omgaan met hun homoseksuele geaardheid. Die gaan echt niet zomaar een relatie aan. En ik vindt het in ieder geval geen optie om uit angst homoseksuele jongeren bij elkaar vandaan te houden. Ze hebben ook nood aan geestelijke toerusting en in de kerken krijgen ze die vaak niet of onvoldoende mee.

Over de mogelijkheid van een homoseksuele relatie denken de aanwezigen verschillend. Quist: 'RefoAnders draagt daarin geen officieel standpunt uit, maar persoonlijk geloof ik dat de bijbel een leven als gehuwden uitsluit'.

Volgens een andere aanwezige moet het 'onder bepaalde omstandigheden' kunnen. "Ik ben daar nog niet uit", zegt de 34-jarige Kees Goedegebuur. Hij is lid van een andere organisatie voor christenhomo's, Contrario - een organisatie die net als bijv. CHJC al jaren samenkomsten organiseert - maar uit de belangstelling is geraakt.

Ook wordt er weinig aan de families gedacht en aandacht besteedt, zegt RefoAnders. De stichting begon daarom zopas met een speciaal forum voor ouders en familieleden van homoseksuelen.


25.06.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 25 June, 2007 en 1911 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.