NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Eerste meeting van christelijke holebi's.Nederland: De stichting RefoAnders voor holebiseksuelen uit bevindelijk-gereformeerde kring, organiseerden afgelopen zaterdag voor het eerst een huiskamerbijeenkomst, en presenteerde een forum op de website voor familieleden.

De bezoekers werden via een videoboodschap toegesproken door vice-premier Andre Rouvoet, SGP-Kamerlid Bas van der Vlies en COC-voorzitter Frank van Dalen.

"Ik kom uit een reformatorische kerk en pas was er in onze gemeente een avond voor jongeren over seksualiteit. Maar toen ik later daar informatie over vroeg aan iemand, bleek dat homoseksualiteit helemaal niet ter sprake was gekomen", zegt een bezoekers van de eerste huiskamerbijeenkomst van stichting RefoAnders.

"Als je als homo of lesbienne zo'n avond zou willen bijwonen, voel je je echt heel eenzaam", verteld de jongeman. Die alleen zijn ouders en enkele vrienden heeft verteld dat hij homo is. Want in de gemeente durft hij niet open te zijn over zichzelf. "Er bestaan zoveel vooroordelen over holebiseksualiteit, sommigen denken meteen aan de kleurige Holebi Pride parades, of ze denken alleen maar aan seks", zegt de jonge homo.

Het doel van de huiskamerbijeenkomst, dat vanaf nu vier keer per jaar zal doorgaan in ontmoetingscentrum De Brug in Rotterdam licht RefoAnders-voorzitter Johan Quist toe. "'We willen christelijke homo's een plaats bieden om persoonlijk met elkaar in contact te komen. In hun eigen omgeving kunnen ze vaak met bijna niemand praten over hun geaardheid. Van ons forum wordt ook veel gebruikgemaakt, maar daarop blijft het nogal afstandelijk".

Ook ter gelegenheid van de eerste huiskamerbijeenkomst spraken minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin, SGP-leider Bas van der Vlies en COC-voorzitter Frank van Dalen de aanwezigen via de video toe. De videoboodschappen werden gemaakt door MVS-Amsterdam en COC Nederland.

Rouvoet zei: "Ik heb grote waardering voor dit initiatief van RefoAnders. Ik zie het als een vorm van erkenning van homoseksuele jongeren in christelijke kring. Je hoeft je niet te verstoppen, maar kunt er met elkaar over praten". Volgens Rouvoet is het bespreekbaar maken van holebiseksualiteit in de kerken erg hard nodig, en hij riep RefoAnders dan ook op om hierin een gesprekspartner van de overheid te zijn.

Van der Vlies riep de aanwezigen op om bij de 'ankerplaats' van het Bijbelse spreken te blijven. 'De bijbel is niet onduidelijk over seksualiteit en huwelijk. Ik begrijp dat dit voor jullie een hele worsteling kan zijn, maar alleen in die weg is Gods zegen te verwachten'.

SPG-Leider Bas van der Vlies liet weten dat hij hoopt dat de huiskamerkring een zegen wordt, en een plek waar christelijke holebi's elkaar vanuit hun geloofsovertuiging kunnen vinden, bemoedigen en vasthouden. En wanneer er iets nodig is waar de politiek voor nodig is, dan staan wij paraat.

Verder zegt Quist dat er in de reformatorische kerken de angst bestaat om initiatieven van RefoAnders te leiden tot homoseksuele relaties. Volgens hem is dat grotendeels koudwatervrees. "Want deze jongeren denken erg serieus na over hun geloof en hoe ze moeten omgaan met hun homoseksuele geaardheid. Die gaan echt niet zomaar een relatie aan. En ik vindt het in ieder geval geen optie om uit angst homoseksuele jongeren bij elkaar vandaan te houden. Ze hebben ook nood aan geestelijke toerusting en in de kerken krijgen ze die vaak niet of onvoldoende mee.

Over de mogelijkheid van een homoseksuele relatie denken de aanwezigen verschillend. Quist: 'RefoAnders draagt daarin geen officieel standpunt uit, maar persoonlijk geloof ik dat de bijbel een leven als gehuwden uitsluit'.

Volgens een andere aanwezige moet het 'onder bepaalde omstandigheden' kunnen. "Ik ben daar nog niet uit", zegt de 34-jarige Kees Goedegebuur. Hij is lid van een andere organisatie voor christenhomo's, Contrario - een organisatie die net als bijv. CHJC al jaren samenkomsten organiseert - maar uit de belangstelling is geraakt.

Ook wordt er weinig aan de families gedacht en aandacht besteedt, zegt RefoAnders. De stichting begon daarom zopas met een speciaal forum voor ouders en familieleden van homoseksuelen.


25.06.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 25 June, 2007 en 1929 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 

Twee nieuwe Vlaamse gemeenten met regenboogzebrapad + derde met voorstel + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 

Holebi- en transfobie blijft stijgen in Frankrijk.

 

Vierde Europese land met verbod op conversie therapie, en 2de uitzonderingsland + lijstje.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.