Je leest:

Colombia: Holebirechten in prullenbak door dreigementen van de kerk.Bogota. Minder dan een week nadat het Congres van Colombia de wet heeft goedgekeurd die aan koppels van hetzelfde geslacht gelijke rechten zou geven als dewelke een gehuwd heterokoppel heeft, maakt een procedurezet van de conservatieve senators een einde aan deze wet.

Het Hogerhuis en het Lagerhuis van het congres keurden beide een gelijkaardige wet goed. De twee wetsvoorstellen smelten samen tot één wetsvoorstel. In de senaat hebben de senators die het voorstel oorspronkelijk steunden, het verslagen.

Deze zet kwam er nadat de almachtige katholieke kerk van Colombia de wetgevers had gewaarschuwd dat ze in overtreding waren met het beleid van het Vaticaan en dat ze daardoor geen sacramenten meer zouden ontvangen.

President Alvaro Uribe (foto) had gezegd dat hij het wetsvoorstel zou bekrachtigen, waardoor Colombia het eerste Latijns-Amerikaanse land zou zijn die nationaal burgerlijke unies voor homo’s en lesbiennes zou toestaan.

Het is de vijfde poging sinds 1999 dat er wordt geprobeerd een wettelijke erkenning door te krijgen voor homo en lesbi koppels. Steeds weer komt de conservatieve katholieke kerk er tussen.

Tijdens de volgende sessie van het congres zal het wetsvoorstel heringediend worden.

In februari sprak de grondwettelijke rechtbank uit dat koppels van hetzelfde geslacht gelijke eigendomsrechten moeten hebben dan heterokoppels.

Meer holebi nieuws, klik home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Columbia: Huwelijksrechten voor homo en lesbi koppels.(18.06.07.)

Bron: 365 gay com en holebi.info
21.06.07.

Dit bericht is gepost op 21 June, 2007 en 1152 keer gelezen.