Nederland: Allochtonen die holebi's in elkaar slaan aangepakt met lokhomo's.Nederland: Regelmatig gaan allochtone jongeren, voornamelijk Marokkaanse, op zoek naar homo's om ze te beroven en of in elkaar te slaan. Ook maken ze soms afspraakjes via chatrooms om zo hun homo slachtoffers thuis vakkundig uit te kleden.

In de discussie over het toenemende geweld tegenover homo's door voornamelijk allochtone jongeren, heeft politicus Geert Wilders, van de Partij voor de Vrijheid, geopperd dat de politie undercoveragenten als 'lokhomo' in moet gaan zetten, om het geweld door allochtonen een halt toe te roepen.

Wilders wil naast de lokhomo's ook dat de verantwoordelijke ministers "het Marokkaanse discriminerende geweld absolute topprioriteit geeft, en stelde dat afgelopen vrijdag voor aan de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Homo slachtoffers durven zelden aangifte doen, uit schaamte of omdat ze eigenlijk biseksueel zijn en getrouwd. Recent werden er enkele Marokkaanse en Pakistaanse verdachten opgepakt, ze bekenden zes mannen te hebben beroofd, terwijl daar maar een van aangifte had gedaan.

Afgelopen zaterdag werd er nog een homo in elkaar geslagen door zes Marokkaanse jongeren. Het slachtoffer wilde eerst zijn verhaal in de media brengen maar zag daar uiteindelijk uit angst voor represailles vanaf.

De politie liet alvast weten het idee te zien zitten, en zegt dat ze meer inzicht willen krijgen in de omvang van het probleem, en dat ze daarom inderdaad met undercovers zullen gaan werken om het probleem op te lossen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: Aanpak stijgende homo-haatmisdaden in opmars.(15.06.07)
Amsterdam: Opnieuw homo in elkaar geslagen. (09.06.07)

16.06.07
Bron: uitkijk.nl

Dit bericht is gepost op 16 June, 2007 en 2155 keer gelezen.Reageer op dit bericht: