Nederland: SGP-Jongeren willen wel homohuwelijks weigeraars.Nederland: In een democratie waar geen ruimte is voor gewetensbezwaarde trouwambtenaren, die geen huwelijk willen afsluiten tussen homo's en lesbiennes, heerst een dictatuur van de meerderheid. Zo stellen de SGP-jongeren in hun uitnodigng voor een forumavond over trouwen en discriminatie met het COC (Holebi belangenorganisatie)

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is een Nederlandse politieke partij van orthodox-gereformeerde signatuur en staat in de protestants-politieke traditie. De SGP is in Nederland de enige christelijke partij die een theocratie nastreeft.

COC-voorzitter Frank van Dalen zal aanstaande vrijdag naar Apeldoorn trekken voor een debat met de politieke jongerenorganisatie. Ook SGP-kamerlid Kees van der Staaij zal hieraan deelnemen.

De aanleiding van het debat is volgens de SGP-jongeren de fanatieke lobby van COC-Nederland inzake trouwambtenaren die weigeren homo en lesbische koppels te huwen. Het duidelijke standpunt van het COC hierover leidt bij de SGP-jongeren tot diepe zorg, want volgens hen moeten ambtenaen kunnen weigeren een koppel van het gelijke geslacht te trouwen. "In een volwaardige democratie moet daar wettelijk geregelde ruimte voor zijn en blijven. En waar het dit ontbreekt heerst een dictatuur van de meerderheid", aldus de jongerenorganisatie.

Het COC heeft steeds benadrukt dat iedereen zijn eigen mening mag hebben, ook als die mening tegen een huwelijk tussen twee homo's of lesbiennes is. Maar draag die last zelf en wentel die niet af op een collega of de maatschappij. 'Een vegetariër gaat ook niet in een slagerij werken', licht voorzitter Van Dalen toe. 'De scheiding van kerk en staat is nog steeds een goed idee: voor de huwelijksakte ga je naar de gemeente en voor de inzegening naar de kerk of moskee'.

De SGP-jongeren zeggen dat ze niet tegen holebi's zijn, maar stellen wel: "Niet de mens, maar wel de homoseksuele beleving wijzen we af. En het huwelijk voor homo's en lesbiennes is voor ons niet gelijkwaardig aan het huwelijk tussen hetero's.

Volgens Van Dalen bestaat homoseksualiteit nou eenmaal. 'Daar moet je iets mee', stelt hij. 'Ik wil met de jongeren nadenken over de vraag hoe het onderdeel kan zijn van een leven binnen religieuze kaders. Onlangs hoorde ik van een jongen die door zijn christelijke ouders het huis werd uitgegooid omdat hij homo is. De morele, veroordelende houding moet afnemen'.


14.06.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 14 June, 2007 en 1743 keer gelezen.Reageer op dit bericht: