Zweden: Parlementsleden eisen homohuwelijk.Zweden: Acht parlementsleden uit de partij van de Zweedse eerste minister Frederik Reinfeldt zijn conservatieve partij, zeggen voor opschudding te zullen zorgen als de partij zich niet toont als voorstander van het homohuwelijk.

De acht willen hun partij, die een traditie kent van conservatieve houdingen inzake sociale zaken, een wetsvoorstel indienen om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. De acht parlementsleden zeggen vervolgens dat ze desnoods een onafhankelijke actie zullen voeren wanneer de overheid niets doet. En dringen er op aan dat Zweden klaar is om een moderne maatschappij te worden die open staat voor iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid;

Alle Zweedse oppositie partijen zijn dezelfde mening toegedaan en willen homo en lesbische koppels de mogelijkheid geven om te trouwen. Maar de conservatieve overheid liet nog steeds geen standpunt weten, en zegt dat het dit pas zal doen tijdens het partij congres dat gehouden wordt in de herfst van dit jaar.

De zaak kan zorgen voor een splitsing binnen de overheid, zeker wanneer de christen democraten hun veto zullen stellen.


12.06.07
Bron: radio sweden en holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 June, 2007 en 1597 keer gelezen.Reageer op dit bericht: