Bush stelt extreem homofoob directeur generaal gezondheid voor.Washington: De Mensenrechten organisatie Human Rights Campaign veroordeeld de nominatie door President Bush van Dokter James Holsinger (foto), voor de positie van dokter-generaal gezondheidszorg, waarbij die instaat voor het onderricht van de Amerikaanse bevolking inzake gezondheid.

Dokter Holsinger schreef een document dat de titel draagt: Pathophysiology of Male Homosexuality, daarin schrijft hij onder andere homoseksuele beschouwt als onvolwaardige mensen die niets bij brengen tot de maatschappij. Bovendien is hij ook een voorstander van de zogenaamde Reprative of conversie therapie, waarbij men van holebi's meent hetero's te kunnen maken.

Joe Solmonese van HRC zegt dat het niet kan dat zo'n man wordt aangesteld als Amerikaans hoofdarts. Zijn wetenschappelijke en medische visie zijn gebaseerd op anti holebi overtuigingen waardoor hij geen goed vertegenwoordiger kan zijn van ALLE Amerikanen.

Holsinger is ook lid van de Hope Springs Community Chruch, die tal van leden bevat die zichzelf ex-holebi noemen, ook de priester is een zogenaamde ex-homo.

De zogenaamde wordt weer hetero therapie wordt door de meerderheid van de Amerikaanse en buitenlandse psychiaters, psychologen en anderen omschreven als erg gevaarlijk, en dan wel omdat homoseksualiteit is aangeboren en niet kan worden verworpen. Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de holebi's die een wordt weer hetero therapie volgen na enkele jaren last heeft van zelfmoord neigingen, omdat ze verward raken inzake de eigen seksuele geaardheid die werd onderdrukt.

Het Human Rights Campaign, een van de grootste Amerikaanse gelijke mensenrechten organisaties, die zich ook actief in zetten voor holebi's en transgenders veroordelen dan ook sterk de nominatie van Holsinger door president Bush.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Bush nomineert weer een homofoob voor de rechtbank. (31.05.07)

11.06.07
Bron: hrc.com en holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 June, 2007 en 1656 keer gelezen.Reageer op dit bericht: