New Hampshire 4de staat die burgerlijke unies toestaat v. homo's en lesbi's.Concord, New Hampshire. John Lynch (foto), de gouverneur van New Hampshire heeft donderdag de wetgeving ondertekend die civiele unies toestaat aan koppels van hetzelfde geslacht. De wet gaat in januari 2008 van kracht. Hiermee wordt New Hampshire de 4de staat die dit soort unies toestaat. De andere drie staten zijn Vermont, Connecticut en New Jersey. In 2004 werd Massachusetts de enige staat waar een koppel van hetzelfde geslacht kan huwen.

Een panel had eerder besloten dat het geen zinvol iets was, om een relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht wettelijk te herkennen. Dat panel zag homoseksualiteit als een keuze en keurden een amendement goed dat het homo en lesbi huwelijk zou verbieden.
Dat amendement vond geen doorgang, omdat het jaar na jaar werd verslagen door de wetgevers.

Toen Lynch de wet tekende zei hij: Wij, mensen van New Hampshire, hebben een lange traditie van voorlopers te zijn die tegen discriminatie zijn. Vandaag gaat die traditie door.

Koppels die zo'n burgerlijke unie aangaan, zullen de zelfde rechten en verantwoordelijkheden en plichten hebben als gehuwde koppels. Unies van koppels van hetzelfde geslacht die elders werden aangegaan, zullen ook wettelijk herkend worden, indien ze werden afgesloten in een staat waar dat wettelijk is.

Gene Robinson, een openlijke homoseksuele bisschop van New Hampshire zei dat de staat de koppels die zo'n burgerlijke unie aangaan, zou moeten omhelzen, omdat deze unies monogamie en toewijding inhouden.

Meer holebi nieuws, klik Home.


Bron: 365 gay com en holebi.info
01.06.07.

Dit bericht is gepost op 01 June, 2007 en 1659 keer gelezen.Reageer op dit bericht: