NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Moskou HolebiPride: Rus vrij, Britse zanger gewond en politieke reacties.Nikolai Aleksejev, de organisator van de Moskou Holebi Pride Parade is vrijgelaten. Hij is nu in afwachting van te worden voorgeleid om in staat van beschuldiging gesteld te worden. De volgende hoorzitting zou pas doorgaan rond 9 juni.

De Moskou Holebi Pride Parade werd ernstig aangevallen en tal van mensen, maar ook Europese politici raakten daarbij gewond.

Naar verwachting wordt Nikolai Aleksejev aangeklaagd voor het overtreden van het verbod op het houden van de Holebi Pride Parade, het blokkeren van de straat en het negeren van bevelen van de politie, de maximale straf hiervoor is vijftien dagen cel.

Als Alesejev en de anderen worden voorgeleid, dan zullen ze worden bijgestaan door Scott Long en Boris Dittrich van Human Rights Watch en Maxim Anmegechean van ILGA-Europe. Long meldt dat hem als reden voor de vertraging gemeld is dat de rechtbank nog niet over het dossier beschikt.

Het Russische persbureau Interfax meldt dat een tegenstander van een verboden Gay Pride-demonstratie een Britse burger in elkaar geslagen heeft. Een jonge man die daarvoor in de buurt van het stadhuis van Moskou door de politie is ingerekend, zal worden aangeklaagd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel op basis van artikel 116 van het Wetboek van Strafrecht. Men noemt geen namen maar de enige Britten die gewond raakten zijn Peter Tatchell en Richard Fairbrass, zanger van popgroep Right Said Fred.

Ondertussen kwamen er ook al tal van Internationale reacties op de aanval tegen de Holebi Pride Parade in Moskou. De Londense burgemeester

Ken Livingstone stuurde inmiddels een protestbrief naar de Russische Joeri Loesjkov, waarin hij de gebeurtenissen veroordeelt en oproept op het verbod op het houden van Holebi Pride Parades op te heffen.

Burgemeester Bertrand Delano van Parijs veroordeelt het ongepaste geweld dat wederom door een groep extremisten gebruikt is tegen mensen die vreedzaam deel hebben willen nemen aan een demonstratie voor de rechten van homoseksuelen.

Burgemeester Walter Veltroni van Rome heeft verklaard sprakeloos te zijn over de gebeurtenissen in Moskou. Het gebruik of het gedogen van geweld tegen mensen die vreedzaam willen demonstreren om hun mensen- en burgerrechten erkent te krijgen, is een heel slecht signaal, voegde hij daaraan toe.

Claudia Roth, voorzitter van de Duitse Groenen sluit zich daarbij aan. Zij heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel opgeroepen Vladimir Poetin tijdens de G8 aan te spreken. Het is nu toch wel meer dan duidelijk dat mensenrechten in Poetin's Rusland systematisch worden geschonden.

Graham Watson, voorzitter van de ALDE-fractie in het Europees Parlement heeft verklaard dat de Europese leiders dit voorval aan de orde moeten stellen bij de Russische president Vladimir Poetin tijdens de G8-bijeenkomst volgende maand in Heiligendamm. Dit voorval roept de vraag op of Rusland de waarden van de Raad van Europa waar dit land lid van is nog wel naleeft.


28.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 28 May, 2007 en 2107 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party
06 maart 2020 - Darklands Fusion
06 maart 2020 - Friday Random

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Stad Halle tegen holebi & transgender vrije zones in Polen maar schrijft geen brief.

 

De situatie van holebi's en transgenders in het Belgische leger + lijstje.

 

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 


Buitenlands nieuws

Lerares kreeg 100.000 dollar na schorsing om foto's te tonen aan leerlingen.

 

Zwitsers stemde pro holebi in referendum rond nieuwe wet tegen homofobie.

 

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 


Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.