NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

UK: Homo activist in elkaar geslagen op Moskou Holebi Pride Parade.Eerder kon je vandaag bij ons lezen dat de Holebi Pride Parade werd aangevallen in Moskou, Rusland. In een tweede bericht op datum van vandaag kon je ook lezen dat de Nederlandse Europarlementaria Sofie in 't Veld werd aangevallen inclusief een lijst van de andere gearresteerden waaronder ook tal van Europese politici, en tot slot nog een bericht waarin je kan lezen dat er nog steeds enkele activisten vast zitten in Rusland.

UK: De Britse holebi en mensenrechten activist Peter Tatchell (foto) werd ook aangevallen en liep daarbij enkele verwondingen op. Ook hij bracht een tijdje door in de Russische cel, maar meteen na zijn vrijlating liet hij weten niet te zijn afgeschrikt door de belagers van de Moskou Holebi Pride Parade.

"Russische holebi's hebben dringend nood aan Internationaal support om hen te beschermen tegen het toenemend geweld tegenover holebi's in Rusland, ook het toenemende geweld van neonazi groepen moet worden gestopt", zei Tatchell.

De Britse holebi en mensenrechten activist roept alle Europeanen op om te protesteren nabij de Russische ambassades in eigen land.

Tatchell: "De Holebi Pride Parade draaide dit jaar om meer dan alleen maar het opkomen voor gelijke rechten voor holebi's. Er werd ook gestreden voor het recht op de vrije expressie en het recht om vreedzaam te mogen demonstreren, voor alle Russen holebi en hetero".

"Het verbod en de aanval tegen de Moskou Parade is een aspect van een veel grotere aanval van de gelijke gemeenschap en mensenrechten. Het is het bewijs van een falende overdracht van communisme naar democratie, en van een stijgende trend van autocratie en autoritairschap", aldus de Britse holebi activist.

Tatchell is ook niet te spreken over het feit dat hij na het oplopen van verwondingen zelf door de Russische politie werd gearresteerd en dat zijn belagers vrij waren om door te gaan met het aanvallen van een vreedzame optocht. En in plaats dat de Russische politie de holebi's en sympathisanten, zoals elders, te beschermen hielpen ze een handje mee met de aanval van enkele neonazi's en ultra-nationalisten.

Toen Tatchell werd opgepakt werd hij hardhandig in een politiebusje geduwd en moest hij plaatsnemen tussen twee anti holebi's, daarbij werd hij door de Russische politie geïntimideerd rond zijn seksuele geaardheid. Later werd hij toch wegens zijn verwondingen afgevoerd in een ziekenwagen, in de vroege ochtend werd hij vrijgelaten.

"Toen ik weg ging van de optocht zag ik dat de mensen werden bekogeld met eieren, en vielen enkele extremisten een man aan die gekleed was als Russisch orthodox priester, daarbij stond de Russische politie gewoon toe te kijken, het enige wat die deden was holebi's arresteren", zei Tatchell.

Na het uit elkaar vallen van de optocht gingen nog enkele homofoben de stad in om amok te maken, en gingen ze volgens enkele bronnen opzoek naar holebi's of sympathisanten van de optocht.

Tatchell ging naar Moskou om de vraag van de Russische Pride organisatoren bij te staan in hun strijd voor gelijke rechten in Rusland. Hij was hoofdspreker tijdens de openingsceremonie die zaterdag doorging in het Swissotel.


28.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 28 May, 2007 en 3408 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesi├ź wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.