Rusland: Nog steeds holebi activisten in cel na Holebi Pride Parade.Enkele Russische holebi activisten zitten nog altijd vast op het politiebureau in Moskou, en dit na hun deelname aan de Holebi Pride Parade in Rusland.

Alexey Davidov, de mede-organisator van de Pride zit samen met Noar vast in een ander politiebureau. Volker Beck, Duits parlementslid, heeft gisteren twee uur vastgezeten, maar werd daarna weer vrijgelaten.

Enkele Russische activisten probeerde gisteren eerst de politie nog te overtuigen van het feit dat niet de holebi-strijders maar de tegendemonstranten zouden moeten worden opgepakt, maar dat had geen succes omdat het toegestroomde publiek va de politie eiste dat de holebi's zouden worden opgepakt.

De Italiaanse politica Vladmir Luxuria, de eerste transgender policia, is uit vrees voor haar leven ondergedoken bij Russisch collega Mittrofanov.

De vrijheidsstrijders die nog in de politiecel zitten, denken dat ze vandaag in de loop van de dag zullen worden vrijgelaten. Ze voelen zich juist gesterkt in hun strijd door de negatieve houding van burgemeester Luzhkov.

het Russische Kamerlid Mitrofanov zegt: De tijd is gekomen dat het Europees parlement en de regeringen van de Westerse landen heel helder aan Rusland laten weten dat deze acties in strijd zijn met de Internationale Verdragen en Wetten. Toch zegt hij niet erg ongelukkig te zijn over wat er gebeurde, omdat dit wel eens het begin kan zijn van onze vrijheid, stelt hij, laat het gerust een tweede Stonewall zijn...

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: Holebi leiders en Europese parlementsleden gearresteerd. (27.05.07)
Nederlandse Europarlementaria aangevallen op Moskou Holebi Pride. (28.05.07)
UK: Homo activist inelkaar geslagen op Moskou Holebi Pride Parade. (28.05.07)
Moskou HolebiPride: Rus vrij, Britse zanger gewond en politieke reacties. (28.05.07)

28.05.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 28 May, 2007 en 2050 keer gelezen.Reageer op dit bericht: