NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Amsterdam: Homo laten zwemmen in vijver wel of geen homofobisch motief?Nederland: De Amsterdamse holebi belangenorganisatie COC-Amsterdam, zegt ongerust te zijn over een mogelijk homofobisch motief van de mannen die een homo onder bedreiging urenlang in een vijver in Amsterdam lieten door brengen, en geeft een reactie op de feiten.

Drie Arabisch sprekende jongeren, waarvan men vermoedt dat ze een Marokkaanse afkomst hebben, sloegen een 38-jarige homo in de nacht van donderdag 24 mei in elkaar, de feiten gebeurde in het Amsterdamse Rembrandtpark. Nadat ze het slachtoffer inelkaar hadden geslagen gooide ze hem in het water, waar hij onder dwang uren lang in het water moest verblijven en rondzwemmen, terwijl gooide ze stokken aar hem.

Het feit dat de vriend van het slachtoffer hierop geattendeerd heeft was aanleiding voor diezelfde pers om zijn homoseksualiteit als mogelijke aanleiding mee te nemen in de berichtgeving. Dat het hier om homodiscriminatie gaat is echter niet af te leiden uit de gebruikte taal van de daders tijdens het incident. Wel is het slachtoffer in het Nederlands onder bedreiging gedwongen tot zwijgen, en dit om te voorkomen dat hij om hulp zou roepen.

Ook al is homodiscriminatie niet bewezen, toch maakt COC-Amsterdam zich zorgen over het incident, vooral omdat het gewoon niet kan dat iemand, wie dan ook, in Amsterdam zo belaagd kan worden, maar ook omdat bij COC-Amsterdam meerdere incidenten bekend zijn waarbij het wel expliciet gaat over antiholebiseksueel geweld. Kort geleden stond men nog een homo man bij die werd in elkaar geslagen door een jongere nadat hij was uitgescholden voor homo.

Maar nog vaker, komen er bij COC-Amsterdam berichten binnen over mensen die vanuit de anonimiteit, uit angst voor represailles van daders, melden dat zij uitgescholden, beledigd, bespuugt of fysiek geïntimideerd zijn. Het beeld dat ontstaat is dat door toenemende confrontatie op straat in Amsterdam ook voor homo's het anti homoseksueel geweld toeneemt. Belangrijk hierbij is of de dader de intentie heeft iemand vanwege vermeende homoseksualiteit fysiek geweld aan te doen.

Bij het incident in het Rembrandtpark is niet gescholden in het Nederlands, wel zijn in het Arabisch uitspraken gedaan, die voor het slachtoffer onverstaanbaar waren en hem onzeker maakten. Een andere reden, zoals mogelijk beroving, is ook niet voorhanden.

Helaas is fysiek geweld tegenover homo's toegenomen in Amsterdam. Jonge mannen, van diverse achtergronden, menen hun eigen agressie kwijt te kunnen op potentiële slachtoffers, zonder dat hier aanleiding voor wordt gegeven. Homoseksuele mannen worden hierdoor in de openbare ruimte geïntimideerd, waardoor sommige zelfs bewust de keuze maken om uit Amsterdam weg te gaan.

Het is dan ook een belangrijke taak van COC-Amsterdam om van anti homoseksueel geweld een belangrijke taak te maken in de veiligheidsverbetering van de stadsdelen. Een veilige straat voorkomt veel ellende, en door homofobie bespreek maar te maken onder de gehele Amsterdamse jeugd, kan hier een eind aan gemaakt worden.

Om de bevoegde autoriteiten hiertoe te stimuleren roept COC Amsterdam inwoners van Amsterdam op alle incidenten te blijven melden bij politie en Meldpunt Discriminatie.


26.05.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 26 May, 2007 en 2181 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 


Buitenlands nieuws

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.