NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Polen mogelijk in beroep tegen uitspraak Europees Hof.Polen: Zal het land weldra een beroep aantekenen tegen de uitspraak van het Europese hof van Justitie? Als het aan Marek Jurek (foto), leider van de Poolse rechtsen ligt wel.

Marek wil dat Polen beroept aantekent tegen de uitspraken van het Europese hof inzake het verbod op de Holebi Pride Parade in 2005, het hof oordeelde dat dit illegaal was, en over een zaak rond abortus.

De politicus zei: Wij verwachten dat de overheid het recht op leven verdedigt, zo ook het recht van onze gemeenteraden om de openbare ruimte in onze steden te leiden, om de openbare zedelijkheid en sociale orde te beschermen".

In de zaak het Europese Hof en Polen, oordeelde het hof dat het verbod van de Holebi Pride Parade in 2005 illegaal was en inging tegen de afspraken binnen de Europese Unie. Marek wil nu dat Polen beroept aantekent tegen deze uitspraak.

In de zaak van Tysiac en Polen gaat het over Tysiac die het land vervolgde omdat ze geen abortus mocht plegen, dat wilde ze doen omdat ze een oogziekte heeft. In deze zaak oordeelde het Europese hof dat Polen 25.000 euro moet betalen aan Tysiac.

De presidentiële kanselarij laat weten ook te overwegen in beroep te gaan in de zaak van de Holebi Pride Parade, maar daar zijn tot op heden nog geen stappen voor ondernomen.

Dit jaar is voor het eerst in Polen, namelijk in Warschau, voor het eerst een Holebi Pride Parade kunnen doorgaan zonder dat deze werd aangevallen door homofoben. De Holebi Pride Parade (Gay Pride) van Moskou is officieel verboden maar zal toch doorgaan.

In Polen is er al een tijdje openlijke homofobie vanuit de overheid. Recent lanceerde de Poolse minister van Onderwijs een wetsvoorstel dat praten of voorlichting geven over holebiseksualiteit op school moet verbieden. Korte tijd daarop kwam de Poolse ombudsvrouw met een voorstel om homo's en lesbiennes te verbieden om te werken met kinderen. Holebi's zouden dan worden uitgesloten voor jobs als: leerkracht, opvoeder, sporttrainer, jeugdwerker enz.

Eerste minister Jaroslaw Kaczynski en zijn tweelingbroer Leach, die de president van Polen is, staan bekend als de homofobe broertjes van Polen. Beide hebben het wetsvoorstel van de Poolse minister van Onderwijs reeds goedgekeurd en doorgestuurd naar het parlement. Uit recent onderzoek blijkt dat 53% van de Polen van mening is dat holebiseksualiteit een zonde is en verkeerd, ook blijkt 67% van de Polen achter het wetsvoorstel van Giertych (Onderwijs minister) te staan.

Polen werd reeds bekritiseerd door de mensenrechten organisatie Human Rights Watch. En de Europese Unie heeft eind vorige maand met sancties gedreigd tegen Polen als er wetten komen die homoseksuelen discrimineren of stigmatiseren.


25.05.07
Bron: polskie radio. pl.

Dit bericht is gepost op 25 May, 2007 en 1869 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).