Je leest:

Illinois: Daklozentehuis laat lesbienne in de kou staan.Chicago, Illinois. Een vrouw heeft een klacht ingediend voor het schenden van haar rechten tegenover een tehuis voor daklozen. Diegenen die leiding hadden over het opvangtehuis hadden haar op een koude novemberavond de toegang geweigerd, omdat ze een lesbienne is.

De ACLU heeft een zaak geopend in naam van deze vrouw, de 27jarige Michelle Wang, bij de Commissie voor mensenrechten van Chicago en het departement van mensenrechten van de staat Illinois.

Wang zei dat het New Life Center haar de toegang ontzegde omdat ze wisten dat ze lesbisch was. Enkel de tussenkomst van een zorgzame en bezorgde beambte van de stad Chicago voorkwam dat ze de nacht op straat moest doorbrengen.

Wang vertelde aan het dagblad ‘The Chicago Tribune’ dat ze ontzet was over het feit dat ze haar weigerden en zo werd blootgesteld aan de koude en het gevaar. Dit gebeurde op 1 november 2006. Eerder op het jaar verhuisde Wang met haar vriendin naar de stad omwille van een nieuwe job.

Na enkele maanden kwam er een einde aan die relatie. Toen ze uit elkaar gingen had Wang enkele weken een job gehad, die ze daarna bleef houden. Ze werkte fulltime. Ze was nieuw in een grote stad, ze had nog geen vrienden gemaakt, ze had geen spaargeld en geen huis.

Ze verbleef verschillende weken bij een collega. Daarna verbleef ze nog enkele dagen hier en daar, bij kennissen. Stilaan kwam ze op de straat terecht.

Bezorgde collega’s drongen er op aan dat ze een vaste verblijfplaats zou zoeken. Op 31 oktober waren de temperaturen gezakt naar 0°C. Dat deed har afzakken naar de afdeling voor diensten aan de bevolking. Een medewerkster contacteerde verschillende opvangtehuizen, maar vond geen plaats. Ze vroeg Wang om de volgende dag terug te keren.

Wang verbleef die nacht in een onverwarmd gebouw en ging ’s morgens terug naar de bevoegde dienst. Na verschillende telefoontjes, waren er bedden beschikbaar in het ‘New Life Shelter’. Deze wilden eerst met de persoon praten over de reden van de dakloosheid. Wang vertelde van de breuk tussen haar en haar vriendin en dat ze toen het appartement had moeten verlaten. Ze legde uit dat het ging om het afbreken van een relatie met haar vriendin. New Life liet haar even wachten aan de telefoon en plots was er geen enkel bed meer vrij.

De bediende van het departement van de bevolking liet een collega bellen naar New Life om na te checken of ze logen, of er nog wel een bed beschikbaar was en inderdaad, er waren nog bedden beschikbaar. Dit is dus een zaak van onbeschaamde discriminatie die veel te weinig wordt gerapporteerd of aangeklaagd. Het is enkel omdat Michelle zo moedig was dat deze discriminatie een zaak wordt.

De klacht laat ook het nut zien van de strenge antidiscriminatiewetten van Chicago en Illinois, want in 30 andere staten is dit soort discriminatie niet eens illegaal.

Eerwaarde Bud Ogle die medestichter is van New Life heeft zich verontschuldigt, eraan toevoegend dat hij veronderstelt dat er een misverstand was in de communicatie. Sommige van zijn medewerkers voelen zich niet zo comfortabel met homoseksualiteit dan anderen.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
New York: Dakloosheid holebi en transgender jeugd lijkt op epidemie. (17.12.06.)
Bron: 365 gay com
23.05.07.

Dit bericht is gepost op 23 May, 2007 en 3688 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.