Je leest:

USA: Lieve hetero’s, waarom haten jullie holebi’s?Homo’s en lesbiennes worden dikwijls gehaat. Niet zolang geleden noemde de voorzitter van de staf van de generaals, Generaal Peter Pace, die de leiding heeft over ongeveer een 65.000 lesbiennes en homo’s die in het leger dienen, ons onzedelijk.

Ann Coulter, een politieke commentator van de rechtse vleugel van de politiek, noemde een hetero presidentskandidaat “a faggot”. Garrison Keillor, een schrijver van columns maakt lelijke grappen in zijn artikels over homoseksuele ouders.

Dit valt niet echt onder de factor “haat”, behalve dat het onsmakelijk is en dom en dikwijls een stap is die leidt naar haat.

Presidentskandidaten Hillary Clinton en Barack Obama probeerden onder de vragen die werden gesteld na de stellingname van Pace onderuit te komen en bevestigden wat holebi’s reeds weten: Er is geen enkele presidentskandidaat die openlijk iets steunend of deftig durft te zeggen over holebi’s.

De meeste politiekers gooien, als het er op aan komt, holebi’s mee weg met de rest van de afval. Zelfs de meest progressieve politiekers zoals Bill Clinton toen, maken rare sprongen en tekenen de “don’t ask, don’t tell law” die homo’s en lesbiennes verbiedt openlijk in het leger te dienen. Politiekers die voor holebi’s zouden opkomen, verliezen waarschijnlijk een deel van hun aanhang, maar het zou het zelfrespect van de holebi’s ten goede komen.

Vraagt niemand zich af waarom hetero’s holebi’s zo brutaal benaderen of behandelen? Zelfs als homo’s of lesbiennes sterven, worden ze niet gerust gelaten. Wat we onze partners nalaten is een dubbel feest voor de belastingen. Meestal kan onze partner het zich niet meer veroorloven om verder te leven in het huis dat we delen. Dit is een voorbeeld van gelijkheid, maar exclusief voor hetero’s.

Er is geen teken dat dit allemaal vlug zal veranderen. President Bush zorgt voor een nalatenschap vol met haat voor ons. Hij voorziet elke rechtbank en elke burgerlijke dienst van mensen die ons haten. Zelfs met de meest tolerante nieuwe president, zal het bijna onmogelijk zijn voor homo’s en lesbiennes om echt vrij te zijn van haat en ongelijkheid. Het hooggerechtshof geeft ons geen gelijkheid en alles al het andere faalde is het juist het hooggerechtshof dat ons gelijkheid moet verschaffen. Als dit geen haat is, dan weet ik niet wat haat is.

Het is niet zo dat elk koppel van hetzelfde geslacht wil huwen, maar we willen wel de nodige gelijkheid.

Over heel de wereld worden homo’s en lesbiennes afgeslagen, gewoon omwille van hun homoseksualiteit. Als je wordt ineengeslagen omwille van je kleur of je oorsprong of je geloof, is dat een misdaad gebaseerd op haat. Dit geldt in de meeste staten niet voor iemand die wordt ineen geslagen omwille van zijn of haar seksuele oriëntatie.

In vele landen is homoseksualiteit een strafbaar feit, ook elke vorm van activiteiten die dit steunen is strafbaar. De straf kan bestaan uit gevangenis tot de dood.

De Amerikaanse regering weigert de protesten te horen tegen het ophangen van jonge homo’s in Iran, maar hebben wel oren voor andere buitenlandse wreedheden. Delen van de Episcopale Amerikaanse kerk gaan samen met die van Nigeria, die geloven dat homo’s en lesbiennes enkel thuishoren in de gevangenis.

Wie dacht er ooit dat homo’s zich zorgen moesten maken over Florida? Jonge mannen worden vermoord, enkel omwille van hun homoseksualiteit. Wekelijks gebeuren er gelijkaardige misdaden, slechts enkele halen het nieuws. Nog minder dan deze enkele worden veroordeeld. Is het aanvaardbaar dat 20.000 christelijke jongeren gaan bidden om de zielen van de homo’s te redden? Dit is geen vrije toespraak, dit is haat prediken.

Hoe meer holebi’s zichtbaar worden, hoe meer ze publiekelijk uit de kast komen, hoe meer ze gehaat worden. De hetero’s die zeggen dat ze ons niet haten, zouden ze dan de bestaande haat niet moeten veroordelen. Waarom is het sociaal aanvaardbaar om grappen te maken over “meisjesachtige jongens” of om wettelijk tegen ons te discrimineren met alle amendementen die het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht verbannen?

Omdat we niet kunnen huwen, ontnemen ze ons ook dikwijls de rechten op ouderschap of om samen te wonen met een buitenlandse partner. Zijn dit de gelijke rechten voor ALLEN die de grondwet ons garandeert?

Waarom haten jullie ons zo hard dat jullie ons niet willen toelaten om onze liefde te laten legaliseren? Ik ben bijna 72 en ik werd bijna mijn hele leven lang gehaat. Ik zie niet veel verandering komen.

Ik denk dat deze haat slecht is.

Wat doen we dan dat deze haat rechtvaardigt? Waarom voelt u zich zo gedwongen om zoveel energie in die haat te steken? Voel je je daardoor veiliger of meer wettelijk? Welk kwaad kan jou overkomen, las wij kunnen huwen of wanneer we gelijke belastingen betalen of door dezelfde wetten beschermd worden? Meestal zijn de redenen van een religieuze aard. Ze zijn zeker niet gebaseerd op de liefde die al deze religies prediken.

En zelfs als die bezwaren tegenover holebi’s religieus zijn, waarom moeten er dan hatelijke wetten gemaakt worden? Maak geen vergissing: Homo’s en lesbiennes verbieden om elkaar graag te zien of te huwen is gebaseerd op haat, puur en eenvoudig ‘haat’.

Zelfs als je ons niet haat maar stemt op mensen die ons haten, wat is dan het verschil? Ons eigen democratisch land behandelt ons ongelijk.

Je haat ons en spijtig genoeg, laten we dat toe.

Dit is geschreven door een 72jarige activist voor holebi’s en transgenders, Larry Kramer. Hij is de auteur van “De Tragedie van de Homoseksuelen” en de stichter van de organisatie “Act Up”.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Washington: Generaal wil geen onzedelijke en immorele homo’s.(13.03.07.)
NY: Schrijfster verliest contracten wegens homofobische beledigingen.(13.03.07.)

Bron: LA Times com
21.05.07.

Dit bericht is gepost op 21 May, 2007 en 1769 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 

14-jarige transgender jongen mag van rechter door gaan met hormoontherapie.

 

Tweeduizend deelnemers op allereerste Gay Pride in Sarajevo.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.