Amerikanen staan achter toevoeging holebi's in haatmisdaadwet.Amerika: Uit recent onderzoek blijkt dat 70% van de Amerikaanse bevolking achter de nieuwe op komst zijnde wet is die holebi's toevoegt aan de federale wet voor haatmisdaden, die momenteel alleen spreekt over misdaden gebaseerd op ras en religie.

De wet werd recent goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden. Een soortgelijke wet, namelijk de Matthew Shepard Act ligt nu bij de Senaat waarover men weldra samen met de federale wet zal stemmen.

De Shepard Act is genoemd naar de in 1998 vermoorde homo student, en de wet moet er meer op toe zien dat er meer inzet is in het onderzoek naar misdaden gepleegd vanuit homofobisch motief.

De lokale federale misdaadwet ziet een meerderheid van de Amerikaanse bevolking wel zitten. Tegenstanders komen uit religieuze hoek, maar toch zegt 64% van de gewone kerkgangers ook voorstander te zijn van de opname van holebi's in de haatmisdadenwet. Van de Republikeinen is 64 voorstander.

De democratische overwinning inzake deze wet betekent dat deze nu meer kans heeft om er echt door te komen, dan toen ze voor het eerst werd voorgesteld onder President Clinton.

Maar het is nog niet zover, want President Bush liet eerder weten zijn veto te zullen stellen wanneer ze wordt goedgekeurd door de senaat.

De nieuwe onderzoeks resultaten met steeds meer Amerikanen die achter gelijke rechten voor holebi's staan, blijkt des te meer dat de rechtse Amerikanen terrein verliezen, en dat een meerderheid van bevolking hoopt dat de senaat de wet goedkeurt.

Men hoopt dat Bush zal kijken naar deze Poll uitslag en dat hij zijn veto niet zal stellen. Indien hij dat wel doet is de wet verloren.


19.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 19 May, 2007 en 1694 keer gelezen.Reageer op dit bericht: