Poolse Onderwijsminister lanceert homofobisch wetsvoorstel.Polen: De Poolse minister van Onderwijs, Roman Giertych (foto), stelt gisteren zijn plan voor, om het spreken over holebi's, of zoals hij het noemt propaganda voor homoseksualiteit op scholen te verbieden, het plan moet volgens de minister de traditionele Poolse familie waarden beschermen.

Amendementen rond de schoolwetten zullen schooldirecties er toe aanzetten om activiteiten die homoseksualiteit, pornografie en andere overtredende morele waarden "promoten" te verbieden op school.

Roman Giertych kwam eerder met deze plannen in het nieuws en zorgde voor heel wat opschudding in gans Europa, Bovendien bracht hij zijn voorstel een maand nadat het Europese Parlement een Pools politicus had bekritiseerd inzake homofobe uitspraken en het verspreiden van haat op basis van seksuele geaardheid.

Giertych zei afgelopen woensdag dat zijn voorstel geen discriminatie is, en dat de wet alleen maar als doel heeft om de jeugd te beschermen tegen homoseksuele propaganda, zodat ze kunnen voorbereid worden op het traditionele gezinsleven.

Eerste minister Jaroslaw Kaczynski en zijn tweelingbroer Leach Kaczynski die de President van Polen is, hebben de wet reeds goedgekeurd om door te sturen naar het parlement.

De Poolse overheid maakt zich schuldig aan een stijgend homofobisch gedrag. President Leach Kaczynski verbiedt om ooit een Holebi Pride Parade te houden in Polen zolang hij aan de macht is.

De Poolse ombudsvrouw voor kinderen kwam in maart van dit jaar in het nieuws met haar voorstel om homo's en lesbiennes te verbieden om leerkracht, sporttrainer en jeugdwerker te worden.

Uit recent onderzoek blijkt dat 53% van de Polen van mening is dat homoseksualiteit een zonde is. Ook blijkt 67% van de Polen achter het wetsvoorstel van Giertych te staan.

Polen werd reeds bekritiseerd door de mensenrechten organisatie Human Rights Watch. En de Europese Unie heeft eind vorige maand met sancties gedreigd tegen Polen als er wetten komen die homoseksuelen discrimineren of stigmatiseren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Amnesty en COC gesprek met Polen zeer teleurstellend. (16.05.07)
Nederland: Minister Plasterk deelt zorg over homofobie in Polen. (13.05.07)
Antwerps Roze huis en politici helpen Poolse holebi's. (13.05.07)
Nederlandse holebi's protesteren tegen homofobie in Polen. (13.05.07)
Belgie moet voortrekkersrol nemen inzake homofobie in Polen. (03.05.07)

17.05.07
Bron: Herald tribune eu

Dit bericht is gepost op 17 May, 2007 en 1532 keer gelezen.Reageer op dit bericht: