NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Vrouwelijke politici komen op voor holebi's in heel Europa.Nederland: Recent ging de seminar Gay Pride Exposure and Impact door, daaruit bleek dat homoseksuelen in Europa nog steeds zwaar gediscrimineerd worden. Organisatoren Sophie in 't Veld (foto links) van de D66-partij, en Jeanine Hennis-Plasschaert (foto rechts) van de VVD, riepen de Europese regeringsleiders nogmaals op zich uit te spreken tegen homofobie en vervolgens ook maatregelen te nemen tegen het homofobe beleid in Polen.

Sophie in 't Veld zei: "Het is dit jaar het Europese jaar van Gelijke kansen, er worden mooie speeches gehouden, maar Commissie en Raad zwijgen als Europeanen in elkaar worden geslagen vanwege hun seksuele geaardheid. Het Europese parlement zegt al jaren tegen holebi-haat en discriminatie te zijn, maar daar is nauwelijks iets van te merken, het is duidelijk dat er meer wetgevingen nodig zijn zodat burgers naar de rechter kunnen stappen en hun rechten laten gelden. Het is voor mij dan ook erg onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering ermee akkoord gaat dat het Handvest van de Grondrechten uit de Europese Grondwet verdwijnt".

De politica is van menig dat Nederland op dit gebied een reputatie hoog te houden heeft, en stelt dat de overheid holebi-haat en discriminatie actief op de agenda moet stellen. Volgens in 't Veld mag Minister Plasterk in de Raad net zo scherp en onomwonden zijn mening laten horen als hij deed als columnist.

Jeanine Hennis-Plasschaert, VVD-europarlementaria, kreeg een tweeregelig antwoord van de Raad op haar vragen of de Raad zich gaat inspannen tegen het homofobe beleid in Polen. Het antwoord was: "Het is niet de gewoonte van de Raad om commentaar te geven op publieke verklaringen die door regeringsleden van de lidstaten zijn afgelegd".

De VVD-politica is verbaasd, en zegt dat ze het niet begrijpt omdat de Raad twee weken geleden mooie woorden sprak tijdens het plenaire debat over homofobie, waarbij men stelde dat de Europese Unie een samenleving zou zijn met wederzijds respect voor elkaar. "Vandaag de dag blijkt dat het, wat de Raad betreft, bij woorden te blijven, en dat verdient een dikke onvoldoende, want het is nu tijd voor actie omdat de geloofwaardigheid evenals het bestaansrecht van de Unie op deze manier flink in gevaar komt. Enig zelfreinigend vermogen van de EU-lidstaten is van groot belang voor de publieke beeldvorming over de Europese Unie", aldus Hennis-Plasschaert.

In 't Veld en Hennis-Plasschaert zijn verder van mening, dat de groeiende rol van religie in de politiek een grote reden tot zorg is. Want het Vaticaan voert intensief oppositie tegen het Europese Parlement als het gaat om vrouwen- en holebi rechten. Beide Europarlementaria zijn het er over eens dat iedereen zijn eigen opvattingen mag hebben, maar de Grondrechten zijn onaantastbaar en universeel. Noch de staat, noch de kerk hebben iets te maken met iemand seksuele identiteit of partnerkeuze.

Meer holebi nieuws klik Home.


11.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 11 May, 2007 en 3863 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesiƫ wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 


Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.