Canada: Homo & Lesbi ouders zijn even goede ouders.Canada: Wat sommigen al wisten is opnieuw bevestigd: lesbische en homo ouders zijn even goede ouders dan heteroseksuele ouders. Dat blijkt uit een recent Canadees onderzoek van het justitie departement.

De onderzoekers richten zich op verschillende vormen van gezinnen om te kijken welke impact dit heeft op de kinderen. Hierbij keek men vooral naar lesbische en homoseksuele gezinnen, en vergeleek men eerder onderzoeks materiaal.

Men kwam tot dezelfde vaststelling als vele andere onderzoeksresultaten, namelijk dat kinderen die opgroeien bij twee mamma's of twee pappa's het niet slechter doen dan heteroseksuele kinderen. Ook blijkt dat kinderen die opgroeien bij homo's of lesbiennes meer sociale vaardigheden hebben dan kinderen die opgroeien bij heteroseksuele ouders.

Ook blijkt bijna elk tot nu toe gevoerd onderzoek naar verschillen tussen opgevoed worden door koppels van het gelijke geslacht of koppels van het tegenovergestelde geslacht falen, met andere woorden de onderzoekers vinden geen of nauwelijks verschillen.

Dit nieuwe onderzoek is gekoppeld aan 240 andere studies die hetzelfde resultaat opleveren. Verder blijkt dat het meeste onderzoek wordt gedaan bij lesbische koppels, wat past in een andere studie die stelt dat vrouwen meer bezig zijn met kinderen dan mannen. Maar de onderzoekers zeggen dat het nog veel te vroeg is om hierover conclusies te trekken, zeker omdat er nog veel te weinig homo-mannen met kinderen zijn onderzocht.

Meer holebi nieuws klik Home

08.05.07
Bron: canadian news

Dit bericht is gepost op 08 May, 2007 en 3907 keer gelezen.Reageer op dit bericht: