Nederland: Eerste holebi pubercafeNederland: Uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds op jongere leeftijd uit de kast komen als homo, lesbienne of biseksueel. En omdat er eigenlijk geen mogelijkheden zijn voor minderjarige holebi jongeren om elkaar te ontmoeten wordt er een eerste jongerencafé georganiseerd.

COC-Nederland (Holebi-belangenorganisatie) organiseert op 20 mei vanaf 12:00 uur een café voor holebi-jongeren tussen de 11 en 18 jaar in Amsterdam.

De Nederlandse holebi belangenorganisatie wil met dit initiatief een plaats bieden aan holebi-pubers. De bijeenkomst gaat door in de barruimte van COC-Amsterdam en is gratis toegankelijk en bedoeld voor jongeren van 11 tot 18 jaar. Datum: zondag 20 mei 2007, Locatie: COC-Amsterdam, Rozenstraat 8, Aanvang: 12:00 uur.

De noodzaak om iets te doen voor holebi pubers bleek eerder ook uit het initiatief van Danny Hoekzema, die met zijn initiatief om mee te varen met een holebi-puberboot op de jaarlijkse Holebi Canal Pride Parade in Amsterdam, eerst voor grote opschudding zorgde, bewees dat er wel degelijk nood is aan dergelijk initiatief, dat inmiddels wordt ondersteund en begeleid door het COC.06.05.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 06 May, 2007 en 1594 keer gelezen.Reageer op dit bericht: