Zwitserland: Homofobische posters zorgen voor opschudding.Zwitserland: Een rechtse politieke partij zorgde voor heel wat opschudding met een homofobische affiche campagne. Toch hebben ze er zopas mee ingestemd om de posters weg te halen die homo koppels onvruchtbaar noemt.

De Swiss People's Party voert campagne tegen een wetsvoorstel dat homo en lesbische koppels gelijke belasting voordelen moet geven, zoals heteroseksuele koppels die krijgen.

De leider van de partij liet in een televisie interview eerder weten dat homo's en lesbiennes niet nuttig zijn voor de maatschappij omdat ze zich niet kunnen voortplanten. Een woordvoerder van de partij liet achteraf weten dat ze niet homofobisch zijn.

Op 20 Mei houden de Zwitsers een referendum over het wetsvoorstel inzake gelijke belastingsvoordelen.

De rechtse partij zegt dat ze een misverstand op communicatie vlak maakten, en dat het woord onvruchtbaar in hun campagne slecht gekozen was en het niet de bedoeling was om iemand te kwetsen.

Oppositie partijen bekritiseerden reeds fel de advertentie campagne van de rechtse politici, en holebi activisten komen weldra samen om hun mening over deze zaak te formuleren.

Zwitserland stemde in 2004 een wet die homo en lesbische koppels legale partnerregistraties geeft, deze gingen van kracht op 1 januari 2007.

De partnerregistraties voor koppels van het gelijke geslacht werden in een referendum goedgekeurd in 2005. Maar het geeft geen volledige gelijke rechten aan het hetero huwelijk. Zo mogen homo en lesbische koppels niet adopteren en mogen lesbische koppels geen gebruik maken van een vruchtbaarheids behandeling.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zwitserland: Eerste holebi koppel gehuwd. (03.01.07)

05.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 05 May, 2007 en 1707 keer gelezen.Reageer op dit bericht: