Je leest:

Georgia: Rechter vol vooroordelen nam kind weg van lesbienne.Atlanta, Georgia. Een vrouw uit Macon, Georgia stapt naar de rechtbank om haar 7jarige kind terug te krijgen, die aan haar zorgen werd onttrokken door een rechter, toen die ontdekte dat ze lesbisch was.

Elizabeth Hadaway zorgde al een jaar voor het meisje Emma, die Elizabeth als haar mama ziet. De problemen begonnen na maanden van wettelijke procedures waarin Hadaway streed om het kind bij haar te houden.

De biologische moeder van het kind, die het exclusieve hoederecht had, vroeg Hadaway om het kind op te voeden en te adopteren nadat ze zelf jaren had geprobeerd voor het kind te zorgen, terwijl er grote financiële problemen waren en het een moeilijk leven was als truckster.

Met de toestemming van de biologische moeder, kreeg Hadaway de volledige voogdij in 2006. Onder de goede zorgen van Hadaway maakte Emma een grote vooruitgang op schoolgebied, ze werd zelfzekerder en ze voelde zich goed.

Verschillende maanden later bekeek rechter John Lee Parrot het verzoek tot permanente adoptie. Uit de sociaal onderzoek bleek dat Hadaway samenwoont met haar partner van hetzelfde geslacht, ze zijn al 7 jaar samen.

Op dat moment besloot de rechter de adoptie niet toe te staan en stuurde het kind terug naar de biologische moeder.

Hadaway gehoorzaamde aan de rechter en bracht het meisje naar haar biologische moeder aan een stopplaats voor truckers.

De biologische moeder zag hoe Emma verontrust was dat ze niet bij Hadaway mocht blijven en weer stond de biologische moeder er op dat Hadaway het meisje moest opvoeden en adopteren. De ACLU vertegenwoordigt Hadaway.

Hadaway had ondertussen haar relatie beëindigt en verhuisde met Emma naar Bibb County, waar ze een aanvraag tot voogdij indiende met de volledige toestemming van de natuurlijke moeder.

Ondertussen hoorde rechter Parrot op 20 februari, dat Hadaway zijn bevel niet opvolgde en gaf het bevel het meisje in een pleeggezin te plaatsen, geheel tegen de wil van de biologische moeder in.

In april sprak een rechter van Bibb County uit dat de volledige voogdij over Emma naar Hadaway gaat, nadat hij bewijzen had gevonden in de getuigenissen van experts die Emma bezocht had in het pleeggezin.

De expert bevond dat het meisje in het pleeggezin niet de individuele aandacht krijgt die ze nodig heeft en aan een emotioneel trauma lijdt omdat ze bij Hadaway is weggehaald.

Niettegenstaande deze uitspraak verblijft het kind nog steeds bij het pleeggezin, omdat de pleeggezinnendienst niet weet naar welke rechter ze nu moeten luisteren.

Hadaway, een 28jarige paramedici, zegt: “Ik heb Emma nu 2 maand niet gezien en het breekt mijn hart te weten dat ze zich niet goed voelt bij het pleeggezin. Zelfs de expert van de pleeggezinnendienst gaat akkoord dat het kind nooit bij mij had mogen weggehaald zijn en dat ze de individuele aandacht nodig heeft, die ik haar kan geven. Maar door de vooroordelen van een rechter leeft Emma nu bij vreemden, terwijl ze het al zo moeilijk heeft gehad in haar jonge leven. Ik hoop dat ze weet hoeveel ik van haar hou en hoe vastbesloten ik ben om haar terug thuis te brengen.”

Woensdag ging Hadaway met haar advocaat van het ACLU naar een andere rechtbank, in Wilkinson, om te vragen de uitspraak van de rechter uit Bibb County te volgen, omdat dat de meest recente is.

Ken Choe, advocaat van de divisie voor holebi’s en transgenders bij het ACLU zei dat sociaal wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgroeien bij homo’s of lesbiennes het even goed doen dan kinderen die opgevoed worden door hetero’s. Hij zei:” Een rechter moet handelen in het beste belang van het kind en dat is hier duidelijk niet gebeurd. Door Emma weg te nemen van Elizabeth, ondanks de liefdevolle thuis die Elizabeth biedt voor Emma, heeft hij enkel gehandeld uit vooroordelen die hij heeft tegenover de seksuele oriëntatie van Elizabeth.”

Nu is het wachten op de uitspraak van deze rechter.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Florida: Pleegkind weggenomen van homokoppel omdat ze homo zijn. (14.02.07.)

Bron: 365 gay com
03.05.07.

Dit bericht is gepost op 03 May, 2007 en 1634 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.