Nederland: PvdA niet blij met homohuwelijks weigeraars.Nederland: Ronald Plasterk (PvdA), coƶrdinerend minister voor holebi-emancipatie, laat weten niet blij te zijn met het feit dat zijn partij door de knieƫn ging voor de ChristenUnie.

Het is al langer geweten dat vele PvdA-ers niet achter het regeerakkoord staan inzake weigerambtenaren. Plasterk (foto) zegt niet blij te zijn met het feit dat zijn partij, een tijd geleden, onder druk van de ChristenUnie toegaf aan het bestaansrecht van gewetensbezwaarde trouwambtenaren.

In het regeerakkoord staat dat ambtenaren van de burgerlijke stand op basis van gewetensbezwaren, mogen weigeren een homo of lesbisch huwelijk af te sluiten. Al van in het begin dat deze regel bekend was ontstond er veel protest. Inmiddels hebben meer dan de helft van de Nederlandse gemeente een motie goedgekeurd waarin ze het tegenovergestelde doen dan wat in het regeerakkoord staat namelijk, het verbieden van weigerambtenaren, in plaats van ze toe te staan.

Plasterk vertelde in een televisie interview dat hij verder op andere onderdelen van het regeerakkoord wel juist blij was met de inbreng van de ChristenUnie, maar vertelde er nog wel bij dat zijn partij op het punt van de weigerambtenaren het oneens is met de ChristenUnie.

Het is al langer bekend dat een groot aantal PvdA-ers niet achter het regeerakkoord staan. Dit werd ondertekend door de ChristenUnie, het CDA en de PvdA.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: ChristenUnie waarschuwt PvdA over homohuwelijks weigeraars. (23.04.07)
Nederland: Homohuwelijks weigeraars staan juridisch zwak. (20.04.07)
Nederland: ChristenUnie had gesprek met Holebi's. (19.04.07)

28.04.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 28 April, 2007 en 1454 keer gelezen.Reageer op dit bericht: