NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Europarlementaria wil schorsing van Poolse homofobe minister.De Nederlandse Europarlementaria Sophie in 't Veld (foto) zegt dat de Poolse minister van onderwijs uit de Europese raad van ministers moet worden geschorst, en dit omdat hij plannen heeft om de rechten van holebi's in Polen te beperken.

Gisteren debatteerde het Europese Parlement over homofobie in Europa. De Europese Commissie deed de toezegging dat het Polen zal aanpakken als het wetten invoert die leiden tot discriminatie of stigmatisering van holebiseksuele, dit werd gezegd door eurocommissaris Vladmir Spida.

De opmerkingen van de Poolse minister van onderwijs zijn volgens Spida erg stigmatiserend en onaanvaardbaar. "De EU-Commissie zal in actie komen om de gelijke rechten van alle burgers in de EU te beschermen", zei Spida.

Op de website van Sophie in 't Veld laat de politica verder weten: "In het Europese Jaar van Gelijke Kansen kunnen en mogen we het niet aanvaarden dat er in Europa homo's en lesbiennes bedreigd worden en aangevallen omwille van hun geaardheid. Dat is de essentie van de Europese Unie, die niet anders is in Polen, Belgiƫ, Nederland of Spanje. En daarom is het belangrijk dat de Europese Raad en Commissie tekst en uitleg geven in het Europees Parlement over wat ze gaan ondernemen naar aanleiding van de homofobe uitspraken en wetsvoorstellen van de Poolse minister van Onderwijs".

Het Europese Parlement heeft inmiddels een staat van dienst in het onder de aandacht brengen en houden van holebi rechten. Maar het is wel de eerste keer dat het Europees Parlement direct een van de EU lidstaten aanspreken op dit onderwerp.

"Conservatieve krachten binnen het Parlement proberen om het debat tegen te houden, tegelijkertijd zie je de Poolse regering allerlei pogingen ondernemen om hun imago te redden. Publieke steun aan holebi rechtenactivisten heeft dus wel degelijk een effect. Zo zijn er ondertussen de vergunningen verleend voor een aantal Gay Prides in Polen. Want vreedzaam demonstreren is een mensenrecht en het is aan de overheid om te garanderen dat hier ook invulling aan kan worden gegeven. Helaas is dat, waar het gaat om holebi parades, niet overal gegarandeerd. Steun van de internationale gemeenschap aan de voorvechters van gelijkheid is daarom juist nu belangrijk, vooral waar dit niet vanzelfsprekend is, zoals in Moskou, Boekarest of Riga", aldus de europarlementaria.

Ook op Europees vlak moet er aandacht blijven bestaan voor de rechten van holebi's. "Er is geen light versie van de Grondrechten voor Europese landen met een conservatieve regering. Grondrechten zijn voor iedere Europeaan gelijk. Alleen al om die reden is het essentieel dat het Handvest va de Grondrechten integraal onderdeel blijft van de Europese Grondwet, zodat deze rechten ook afdwingbaar worden", aldus In 't veld.

"Daarnaast is het ook belangrijk dat er werk wordt gemaakt van een uitbreiding van Europese wetgeving zodat holebi-discriminatie overal verboden wordt en dat het aanzetten tot haat en geweld tegen homoseksuelen strafbaar wordt net als racisme. Bovendien is het belangrijk dat Europa zijn tanden laat zien, zeker wanneer homohaat op regeringsniveau wordt aangewakkerd. Ik snap dan ook niet dat de Europese Ministers van Onderwijs hun Poolse collega nog steeds niet hebben aangesproken op zijn uitspraken. Wanneer hij deze niet intrekt moet hij wat mij betreft geschorst worden uit de Raad van Ministers van Onderwijs", besluit de politica.

Eerder kon je bij ons lezen:
Europees Parlement gaat Polen niet straffen wegens homofobie. (14.04.07)
Nederland: Regering zal in actie komen tegen Poolse homofobe wet. (07.04.07)

26.04.07
Bron: sophieintveld.nl

Dit bericht is gepost op 26 April, 2007 en 1892 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesiƫ wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.