Nederland roept Aruba op het matje inzake homohuwelijk.Nederland: Ank Bijleveld (foto), Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, laat weten dat ze wil dat de regering van Aruba afstand neemt van de Arubaanse regeringspartij MEP, omdat die zich recent uitspraken tegen het homohuwelijk.

In een persverklaring liet deze MEP weten dat ze van mening zijn dat de normen en waarden in Nederland verloren zijn gegaan. En dat seks met kinderen vanaf 12 jaar, abortus, euthanasie en trouwrechten voor homo's en lesbiennes die in Nederland werkelijkheid zijn, niet naar Aruba mogen overwaaien. Het volk wil niet dat dergelijke zaken door Nederland opgedrongen worden, stelde de partij.

Daarom roept Bijleveld nu minister Croes van Aruba op het matje en vraagt hem om verduidelijking. Ook liet ze weten dat ze het persbericht van de MEP voor Nederland erg ongepast vindt, en dat de landen binnen het Koninkrijk op een respectvolle manier met elkaar om moeten gaan.

Recent sprak de Hoge Raad van Aruba zich positief uit over de erkenning van het homohuwelijk. Daarin zegt men dat in Nederland afgesloten huwelijken tussen homo's en lesbiennes rechtsgeldig zijn binnen het gehele Koninkrijk.

Bijleveld zegt dat ze zich via de Arubaanse gouverneur op zal toezien dat Aruba zich aan het arrest houdt, en liet weten dat ze daar binnen drie maanden een rapport wil over ontvangen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Aruba voor Europees Hof gedaagd door lesbisch koppel. (18.04.07)
Aruba: Nederlands lesbisch huwelijk geldig zegt Hoge Raad. (13.04.07)

24.04.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 24 April, 2007 en 1859 keer gelezen.Reageer op dit bericht: