Luid protest tegen verbod op anti holebi T-shirts.Rio Linda, Californië. Aanhangers van studenten die werden geschorst omdat ze hun T-shirt waarop anti holebi slogans stonden, niet wouden uitdoen op de Nationale dag van de stilte, demonstreerden aan de middelbare school in Rio Linda.

Meer dan 100 mensen demonstreerden voor de school en droegen slogans bij zich waarop te lezen stond De school vervolgt de christenen en ede school steunt sodomie. 5 Demonstranten werden in de handboeien geslagen en kort aangehouden omdat ze probeerden de school te betreden.

Zij zeiden dat ze de directeur wouden duidelijk maken wat hun rechten om te protesteren waren. De vijf werden vrijgelaten na een waarschuwing dat ze zouden worden aangeklaagd wanneer ze terug zouden proberen de school te betreden.
De betogers hadden allemaal met de kerk te maken.

Vorige week werden een dozijn studenten van de middelbare school in Rio Linda en van een andere school in de buurt geschorst omdat ze de T-shirts niet wouden uitdoen waarop anti-holebi en Bijbelse citaten stonden. De studenten zeiden dat ze tegen de nationale dag van de stilte waren.

Scholen over het hele land hielden hun 11de jaarlijkse dag van de stilte waarbij ze hun omgeving willen bewust maken van de homohaat die zich aftekent in de klassen.

Meer dan 4.000 scholen en universiteiten namen deel. Studenten van een klein aantal scholen werden naar huis gestuurd als tegen protest.

Een nationale studie gaf aan dat 1 op 5 studenten lichamelijk was aangevallen wegens hun seksuele oriëntatie en 1 op 10 wegens hun uitdrukking van geslacht.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerika: Nationale dag van stilte, tegen homofobie.(19.04.07.)

Bron: 365 gay com
24.04.07.

Dit bericht is gepost op 24 April, 2007 en 1595 keer gelezen.Reageer op dit bericht: