Beambte Vaticaan noemt homo en lesbo huwelijk duivels.Een hoge beambte van het Vaticaan veroordeelde maandag het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht als duivels en abortus is samen met euthanasie terrorisme met een menselijk gezicht. Aartsbisschop Angelo Amato (foto), secretaris van de congregatie van de doctrine van het geloof, verklaarde dat deze duivelshelden bijna onzichtbaar blijven omdat de media het weerspiegelt als een uitdrukking van menselijke vooruitgang.

Hij somde deze kwaden op als volgt: een abortuskliniek is een slachthuis van de mensen, euthanasie, parlementen van zogenaamde beschaafde naties die wetten aankondigen die tegen de natuur van de mens ingaan zoals de goedkeuring van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

Het was voorlopig de laatste in een reeks toespraken gedaan door de paus of door een andere hogere beambte van het Vaticaan. Deze toespraken gaan in tegen de omstreden Italiaanse wet die ongehuwde homo, lesbo en hetero koppels herkent en hen bepaalde rechten geeft die je normaal enkel krijgt door het huwelijk. De Kerk en de katholieken zeggen dat deze wet kan leiden tot homo en lesbo huwelijken.

Amato, van wie geweten is dat hij heel dicht bij de paus staat, beschuldigde de media van het manipuleren van de taal, om de tragische realiteit achter de feiten te verbergen.

Amato zei: "Bijvoorbeeld wordt abortus een 'vrijwillige onderbreking van de zwangerschap' genoemd en niet het doden van een weerloze mens. Een abortuskliniek krijgt zelfs een schadeloze en aantrekkelijke naam, namelijk een centrum voor reproductieve gezondheid. Euthanasie wordt beschreven als een sterven in waardigheid".

De holebi en transgender burgerrechtenorganisaties bekritiseren de commentaar van de paus en de kerkbeambten. Organisaties tegen het homo en lesbo huwelijk en het herkennen van ongehuwde koppels plannen een nationale bijeenkomst in Rome, volgende maand. Er wordt een reusachtige opkomst verwacht. Dit zou en slag in het gezicht van de Italiaanse regering zijn.

Meer holebi nieuws, klik Home.


24.04.07.
holebi info

Dit bericht is gepost op 24 April, 2007 en 1880 keer gelezen.Reageer op dit bericht: