NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Protestantse kerk blijft praten over holebi's.Nederland: Het holebi beleid van de Protestantse Kerk van Nederland, die ruimte geeft voor de zegening van homo en lesbische relaties, blijft in de toekomst vatbaar voor discussie. Een poging van de liberale synodeleden om het gesprek hierover formeel te staken werd verworpen.

De synode had recent een bijeenkomst waar men sprak over het principiƫle bezwaar van een man die tegen het kerkartikel is, waarin zegeningen van homo en lesbische relaties worden zijn geregeld. Daarin is onder ander opgenomen dat de plaatselijke gemeente binnen de Protestantse Kerken in Nederland zelf kunnen beslissen of zij dat doen of niet.

De Lutherse afdeling van de Protestantse synode zag het niet zitten om opnieuw een gesprek te voeren over holebi's. De vraag en bezwaren van de man die protest aantekenden tegen homo en lesbische zegeningen werd verworpen en afgewezen.

Een grote groep liberale synodeleden keerde zich wel tegen de opmerking dat de synode nooit een eenduidig bijbels gefundeerde keuze over holebiseksualiteit heeft gemaakt, omdat de verschillende Bijbel visies te veel uiteenliepen en de opvattingen over homoseksuele relaties moeilijk onder een noemer te brengen waren. Ook de aanbeveling die eerder gedaan werd door de commissie om terug gesprekken te voeren over holebiseksualiteit, werden door de liberale vleugel afgewezen.

Verder blijkt dat er nog een grote verdeeldheid heerst over het onderwerp holebiseksualiteit. En Diaken uit Winterswijk zei: "Zolang we over dit onderwerp geen duidelijkheid hebben, blijft dit als een kankergezwel doorsudderen, wij kunnen er daarom niet over zwijgen".

Professor de Kruijf, adviseur van de synode, sloot aan bij de diaken en zei: "Hoe je het ook draait of keert, met ons beleid wijken wij af van de hele traditie van de kerk, van de traditie der eeuwen". Daarom riep ook hij de synode op het gesprek over homorelaties te blijven voeren, evenwel zonder het gewraakte kerkordeartikel opnieuw ter discussie te stellen. "We moeten naar wegen blijven zoeken om het gesprek en het denken over seksualiteit te bevorderen, juist ook in het catechese- en vormingswerk".

Synodescriba dr. B. Plaisier moet hier niet van weten en uitte scherpe kritiek tegen het voorstel om in de toekomst meer te praten over homoseksualiteit. "Wij zijn er van overtuigd dat we deze kant niet moeten opgaan, als je dit aanvaardt geef je een signaal af dat verkeerd opgevat kan worden in de samenleving, want de vraag is namelijk: zijn wij bereid het gesprek nog aan te gaan?".

Uiteindelijk raakte men het toch eens en een kleine meerderheid van de synode was het eens met de wens om te blijven praten over holebiseksualiteit.

22.04.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 22 April, 2007 en 1489 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 


Buitenlands nieuws

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.