Nederland: ChristenUnie had gesprek met Holebi's.Nederland: Gisteren had het de voorzitter van het COC (Holebi belangenorganisatie) een gesprek met de ChristenUnie voorzitter Arie Slob (foto rechts). De holebi organisatie had de politicus uitgenodigd naar aanleiding van de heisa rond de homohuwelijks weigeraars.

De uitkomst van het gesprek is dan men is overeen gekomen dat het COC en de ChristenUnie gaan investeren in de onderlinge relatie. De twee zullen elkaar vanaf nu vaker treffen en met elkaar in dialoog treden.

Het COC-Voorzitter Frank van Dalen (foto links) nodigde Slob uit nadat deze in de media stevige kritiek had geuit op de standpunten van het COC, en de wijze waarop deze haar lobby rond gewetensbezwaarde trouwambtenaren voerde.

Het gesprek richtte zich dan ook op de positie van gewetensbezwaarde ambtenaren en de manier waarop de communicatie daaromheen is verlopen.

In het gesprek werd er begrip getoond voor elkaars positie en standpunten. Het COC en de ChristenUnie zullen het nooit helemaal eens worden met elkaar, maar ze blijven wel het debat inhoudelijk met elkaar voeren.

COC-Voorzitter Frank van Dalen zal binnenkort ook spreken met ChristenUnie-partijleider en vice-premier André Rouvoet.19.04.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 19 April, 2007 en 1658 keer gelezen.Reageer op dit bericht: