Europees Parlement gaat Polen niet straffen wegens homofobie.De Europese tak van de Internationale holebi organisatie zegt zeer teleurgesteld te zijn op de commissie voor burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken van de Europese Unie.

De teleurstelling en boosheid heeft te maken met het feit dat de commissie zopas beslist heeft op Polen niet aan te pakken voor zijn holebi-vijandige wetsvoorstellen.

De vraag tot vervolging van Polen inzake homofobe wetsvoorstellen kwamen van Nederlandse Europarlementsleden Kathalijne Buitenweg en Sophie in "t Veld. Zij kwamen in actie toen de Poolse minister van Onderwijs had aangekondigd dat holebi's niet meer voor alle jobs in aanmerking zouden komen, en ze dus zouden uitgesloten worden voor onder andere jobs in het onderwijs.

De Nederlandse Europarlementsleden hadden de hoop dat de Europese Unie maatregelen zou nemen tegen de homofobie in Polen.

Sommige comité leden van Polen noemen het allemaal homoseksuele propaganda en riepen dat het niet belangrijk was om te praten over de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in hun land.

Het comité koos voor een zachte aanpak en vroeg om een onderzoek door een mensenrechten agentschap, die homofobie in gans Europa moet gaan onderzoeken.

Mensenrechten activisten en holebi's zijn erg teleurgesteld. In het bijzonder omdat het Europese Parlement niet zo lang geleden twee resoluties goedkeurde om homofobie te bestrijden in gans Europa.


14.04.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 14 April, 2007 en 2355 keer gelezen.Reageer op dit bericht: