Je leest:

Nederlandse en Afrikaanse holebi's strijden voor gelijke rechten.Nederland: Naar aanleiding van Afrikadag 2007 komen deze maand Nederlandse en Afrikaanse holebi's samen. Enkele leden van GALCK (Gay and Lesbian Coalition of Kenya) komen weldra naar Nederland.

De holebi organisatie uit Kenia (foto) strijdt voor acceptatie, erkenning en verdediging van de rechten van holebi's en transgenders in Kenia. Op het vlak van holebi-emancipatie hebben zij in hun land, waar homoseksualiteit verboden is, voor een doorbraak gezorgd.

In Kenia, is zoals in vele andere Afrikaanse landen homoseksualiteit een onderwerp waar men liever niet over praat. Sterker nog de meeste Afrikanen noemen holebi's on-Afrikaans want homoseksualiteit zou destijds door kolonisten en ondertussen door toeristen zijn meegebracht vanuit het Westen.

Cultuur en geloof, in Kenia: katholiek, anglicaans en de islam, verwerpen holebiseksualiteit, en stellen een forse straf in van vijf tot veertien jaar gevangenisstraf op het bedrijven van gelijkgeslachtelijke liefde.

De Keniaanse holebi's zeggen dat de meeste wetten erg oud zijn en nog afstammen uit de koloniale periode. De organisatie probeert tot een wet te komen die holebiseksualiteit erkent en elke vorm van discriminatie verbiedt.

GALCK werd opgericht in 2006 en vormt de koepel van diverse groepjes die nog niet naar buiten durven komen. Als coalitie wisten zij wel op het recente World Social Forum in Nairobi de nadrukkelijke aandacht vragen van de keniaanse pers, zodat velen nu weten dat er georganiseerde holebi's in hun land bestaan.

De tegenkrachten lieten toen niet lang op zich wachten, want de dagen na de oprichting van de holebi organisatie riep een bond van limans schande dat de politie niet had ingegrepen en de organisatie had verboden. En psychologen riepen dat je van homoseksualiteit kunt genezen. Ook leiders van de Nigeriaanse Anglicaanse Kerk reageerden afwijzend, maar zij gelden dan ook als de hevigste tegenstanders van het liberale holebibeleid van de Amerikaanse Episcopale kerk die zij daarom met uitstoting uit het wereldverband van anglicanen bedreigen.

De Nederlanse en Afrikaanse holebi's zullen samen praten over holebiseksualiteit. De inhoud van het debat is als volgt: Wordt Kenia's hoofdstad Nairobi het nieuwe San Francisco? Een vrije stad zonder vooroordelen tegen gays? Of is Gay and Lesbian Coalition of Kenya (GALCK) met het openlijke optreden tijdens Wereld Aids Dag en het World Social Forum een stap te ver gegaan in plaats van te zorgen voor doorbraak? Gay zijn is in Afrika nog altijd moeilijk en een gevoelig onderwerp. GALCK strijd voor de rechten en belangen van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen en bundelt de krachten van hun organisaties in Kenia. Hoe lang is de weg nog die zij te gaan hebben?

'Wij zeggen dat we bestaan en dat we deel uit maken van de samenleving. We willen worden behandeld als mensen, omdat we mensen zijn. Wij leven in dezelfde wereld', vat Pauline Kimani de visie van GALCK samen


Meer holebi nieuws klik Home.

14.04.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 14 April, 2007 en 1366 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder Belgiƫ, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.