Nederland: Regering zal in actie komen tegen Poolse homofobe wet.Nederland: Maxime Verhagen (foto), Minister van Buitenlandse zaken, heeft zopas in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de Nederlandse regering direct in actie zal komen als Polen met een onderwijswet komt die discriminerend is voor homo's, lesbiennes en biseksuelen.

Eerst kwam de Poolse minister van Onderwijs, Giertych samen met zijn collega Orzechowski die vice-minister is, met het nieuws dat ze werken aan een wetsvoorstel om "propaganda" van homoseksualiteit te verbieden op school.

Korte tijd later sprak de Poolse ombudsvrouw voor kinderen, Eva Sovinka, zich positief uit over een beroepsverbod voor homoseksuele onderwijzers en sporttrainers. Want volgens de dame zouden homo's geen enkele omgang mogen hebben met kinderen en jongeren in scholen.

Verder zou ze ook graag een lijst laten opstellen met beroepen die holebi's niet mogen uitvoeren. En vice-minister Orzechowski bestempelde recent homoseksualiteit als een afwijking van de natuur.

Het drietal krijgt steun van de homofobe broertjes Kaczynski, waarvan Lech de president van Polen is en zijn broer Jaroslaw premier is.

Voor zover bekend, schrijft minister van Buitenlandse Zaken, Verhagen, in zijn brief aan de Tweede Kamer, zijn er tot nu toe alleen plannen voor een wetsvoorstel en is er nog geen concrete tekst. Bovendien is de Poolse regering intern verdeeld over het voorstel. Mocht het desondanks tot wetgeving komen die strijdig is met de EU-regels, dan zal Verhagen de wet aankaarten bij de Europese Unie en zo nodig direct met Polen contact opnemen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Poolse ex-president keert terug naar politiek, tegen extreme homofoben. (03.04.07)
Nederland: Europarlementaria wil schorsing Poolse Onderwijs minister. (30.03.07)
Nederlandse politici stellen vragen over homofobie in Polen. (29.03.07)
Belgie: Annemie Turtelboom stelt vragen over holebi's in Polen. (28.03.07)

07.04.07
Bron: Gaysite.nl

Dit bericht is gepost op 07 April, 2007 en 1938 keer gelezen.Reageer op dit bericht: