Democraten contra Republikeinen: pro of contra holebi tieners.Lansing, Michigan. Een wetgeving die holebi en transgender leerlingen zou omvatten en die de studenten zou beschermen tegen beledigen, afbreken en pesten, heeft nog een ruwe rit te gaan. Het werd goedgekeurd in het Huis waar de democraten de leiding hebben, maar gaat nu voort naar de senaat waar de republikeinen de meerderheid hebben.

Voor de stemming namen Gouverneur Jennifer Granhol en andere democraten die zetelen in het Huis deel aan een bijeenkomst samen met studenten-ouders organisaties en activisten voor holebi en transgender rechten.

Pam Byrnes zei: "Dit gaat niet over kinderen die kinderen zijn. Dit heeft een psychologische inslag, dit laat psychologische littekens na en kan de aanleiding geven tot de zelfmoord van kinderen.

De wetgeving omvat ras, afkomst, nationale oorsprong, geslacht, lengte, gewicht, godsdienst en seksualiteit.

Aanhangers van dit wetsvoorstel zeggen dat sommige scholen niet voldoende actie ondernemen om hun studenten te helpen die gepest worden. Het wetsvoorstel kreeg de naam Matt Epling (foto), een student die in 2002 zelfmoord pleegde na een pest incident.

Republikeinen en sociale conservatieven verzetten zich tegen de wetgeving omdat het de bescherming voor holebi studenten omvat.
"Homoseksuele activisten gebruiken wettige bezorgdheid aangaande de veiligheid van de studenten als een Trojaans paard om hun agenda voor hun speciale rechten in de wet te krijgen," zei Gary Glenn, voorzitter van de Vereniging voor Amerikaanse Families.

De wetgeving werd goedgekeurd, met een kleine marge. De stemmen voor kwamen meestal van de democraten. Republikeinen stemden natuurlijk tegen.

De toekomst van het wetsvoorstel in de senaat is ver van zeker.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Michigan: Wet tegen vogelvrijverklaring van kinderen van homokoppels.(14.02.07.)

Bron: 365 gay com
30.03.07.

Dit bericht is gepost op 30 March, 2007 en 1421 keer gelezen.Reageer op dit bericht: