Bisschoppen bedreigen wetgevers over herkenning lesbo-homokoppels.Rome. De katholieke bisschoppen van Italiƫ hebben bedreigingen geuit naar de Italiaanse wetgevers. De wetgevers kunnen verwachten dat de kerk zal terugslaan als ze het voorgestelde wetsvoorstel dat koppels van hetzelfde geslacht toelaat een burgerlijke partnerregistratie aan te gaan, zou goedkeuren.

De open brief aan de parlementsleden specificeert niet wat er zal gebeuren als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd.

De brief zei dat de katholieke politici "de morele plicht hebben om duidelijk openbaar hun tegenkanting moeten uiten tegenover de voorgestelde wet die koppels van hetzelfde geslacht zou herkennen".

De waarschuwing komt er twee weken nadat Paus Benedict XVI zei dat er geen overgave of compromis omtrent de civiele partnerregistraties kan zijn. Het is niet mogelijk om hierover te onderhandelen.

De brief van de conferentie van de Italiaanse bisschoppen werd verwelkomt door de oppositie coalitie en werd veroordeeld door verschillende leden van de coalitie van Eerste Minister Romano Prodi.

Senator Luisa Boccia (foto) zei: "Deze ononderbroken, dagelijkse belemmering en inmenging van de kerk in het parlement is onverdraaglijk. Wat gaat het volgende zijn?"

Het wetsvoorstel van het civiele partnerschap werd voorgesteld in het Parlement. De regering Prodi die nipt de vertrouwensstemming haalde, is verdeeld over het wetsvoorstel en er is nog geen datum vastgelegd voor een stemming.

De wetgeving is gemodelleerd naar die van Groot Brittanniƫ.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Italie: Vaticaan valt kinderen aan die holebi demonstratie bijwonen.(15.03.07.)

Bron: 365 gay com
30.03.07.

Dit bericht is gepost op 30 March, 2007 en 1609 keer gelezen.Reageer op dit bericht: