Je leest:

SyriŽ: Interview met een (moslim) lesbische activiste.SyriŽ: Het zoeken naar openlijke holebi's in SyriŽ is even moeilijk als het vinden van een eerlijke drugdealer, maar toch bestaan er ook homo's, lesbiennes en biseksuelen in SyriŽ.

Nog moeilijker is de situatie van de lesbische moslim activiste uit het volgende interview, die verjaagd werd door haar familie omdat ze toevallig van vrouwen houdt. Vragen aan Lina:

Hoe voelt het om een vrouwelijke holebi activiste te zijn in het Midden-Oosten?

Lina: "Ik voel niets, ik groeide op in schaamte om wie ik ben, en nadat ik mezelf had geout tegenover andere holebi's kreeg ik terug respect voor mezelf, en durfde ik uitkomen voor wie ik werkelijk ben. Ik voelde me sterker worden na mijn ontmoeting met vele andere holebi's. Ik weet dat mensen verwachten dat ik zeg dat ik me vreselijk voel omdat wij holebi's verkeerdelijk worden voorgesteld door de Arabische media, als zijnde satanisten, en verkeerd. Maar zo behandelen ze ook de Joden en de Koerden, dus lig ik daar niet meer wakker van. Ik voel mij niet anders, ik voel me normaal".

Zie jij jezelf als praktiserend moslim?

Lina: Het antwoord op deze vraag zal je verbazen, omdat vele holebi's de islam de rug toekeerden. Omdat ze er van overtuigd zijn dat de Islam onrechtvaardig is en holebiseksualiteit niet aanvaard. Maar toch ben ik moslim, en ik bid zoveel ik kan. Ik voel me aanvaard in mijn geloof, nee natuurlijk niet door andere moslims, maar dat is hun interpretatie van het geloof niet het mijne. Bovendien geloof ik dat niemand anders dan God mij kan beoordelen of veroordelen en niet iemand anders".

Weten je ouders dat je lesbisch bent? en hoe reageerden ze?

Lina: "Ik vertelde het hen omdat ik geloofde dat ze van me zouden blijven houden, maar helaas was ik verkeerd. Ze hebben met uit huis gezet en sommige van mijn persoonlijke spullen verbrand. Ik was een week lang dakloos tot enkele vrienden me hulp boden. Ik was net zeventien en durfde niet om hulp te vragen. Ik heb geluk gehad maar vele holebi's zijn op de dool, hebben geen onderkomen en worden vaak misbruikt.

Wanneer ontdekte je dat je lesbisch was?

Lina: "Ik heb het eigenlijk altijd geweten en heb zelfs nooit naar een man gekeken. Ik wist dat ik "niet normaal" was, en ik wilde het wel zijn, en mijn leven zou er heel wat veiliger hebben uitgezien wanneer ik het had kunnen verwerpen, maar het was voor mezelf niet mogelijk om mijn seksuele geaardheid te onderdrukken. Het doet me wel pijn dat ik mijn familie niet meer zie, en ik hoop dat er een dag komt dat ze mij zullen aanvaarden, want ik kan er echt niets aan doen, ik heb er niet voor gekozen om lesbisch te zijn, het is gewoon wie ik ben".


Hoe denk je over stereotype meningen van mensen over holebi's?

Lien: "In mijn omgeving zijn ze overwegend niet waar, er zijn maar een paar mensen waarvan je kan zeggen die zijn homo of lesbisch, maar de meeste anderen zien er gewoon uit zoals iedereen. Voor mezelf is stijl en kleding er belangrijk, en ik kies er zelf voor om erg vrouwelijk te zijn. Mensen verwachten dat je als lesbienne mannelijke kleding draagt en je gedraagt als een man, maar zovele van de lesbische vrouwen die ik ontmoet zijn juist het tegendeel, en dus erg vrouwelijk.

Hoe sta je tegenover andere holebi activisten, en hoe zie jij holebi activisme?

Lien "Ik hou niet van holebi activisten die alles laten draaien rond seksualiteit, dat noem ik echt walgelijk want het enige waar ze over praten is seks, en dan zeg ik eerlijk, niet verwonderlijk dat mensen ons niet willen aanvaarden, want homo of lesbisch zijn draait om veel meer dan alleen maar seks. Ook hou ik niet zo van mensen die hun seksuele geaardheid van de daken schreeuwen, en ben ik meer voor de stille activisten die echt dingen realiseren, zoals gelijke rechten en infiltreren in de politiek.

Meer holebi nieuws klik Home.

22.03.07
Bron: mjic.com

Dit bericht is gepost op 22 March, 2007 en 2325 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 

Eigenlijk is niemand 100 procent hetero, aldus Vlaamse seksuologe.

 

Belg homo priester die vorig jaar geschorst werd krijgt misschien tweede kans van bisdom.

 


Buitenlands nieuws

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 

14-jarige transgender jongen mag van rechter door gaan met hormoontherapie.

 

Tweeduizend deelnemers op allereerste Gay Pride in Sarajevo.

 

Nederlandse webwinkel wil boeken rond zogenaamde wordt hetero therapie niet uit aanbod verwijderen.

 


Showbizz nieuws

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.

 

Verjaardag Freddie Mercury gevierd met leuke video animatie en weldra nieuwe verzamel cd-box + video.

 

Gordon hoopt op groen licht van NKO-arts voor herstart zangcarrière.