NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Interview met een (moslim) lesbische activiste.Het zoeken naar openlijke holebi's in Syrië is even moeilijk als het vinden van een eerlijke drugdealer, maar toch bestaan er ook homo's, lesbiennes en biseksuelen in Syrië.

Nog moeilijker is de situatie van de lesbische moslim activiste uit het volgende interview, die verjaagd werd door haar familie omdat ze toevallig van vrouwen houdt. Vragen aan Lina:

Hoe voelt het om een vrouwelijke holebi activiste te zijn in het Midden-Oosten?

Lina: "Ik voel niets, ik groeide op in schaamte om wie ik ben, en nadat ik mezelf had geout tegenover andere holebi's kreeg ik terug respect voor mezelf, en durfde ik uitkomen voor wie ik werkelijk ben. Ik voelde me sterker worden na mijn ontmoeting met vele andere holebi's. Ik weet dat mensen verwachten dat ik zeg dat ik me vreselijk voel omdat wij holebi's verkeerdelijk worden voorgesteld door de Arabische media, als zijnde satanisten, en verkeerd. Maar zo behandelen ze ook de Joden en de Koerden, dus lig ik daar niet meer wakker van. Ik voel mij niet anders, ik voel me normaal".

Zie jij jezelf als praktiserend moslim?

Lina: Het antwoord op deze vraag zal je verbazen, omdat vele holebi's de islam de rug toekeerden. Omdat ze er van overtuigd zijn dat de islam onrechtvaardig is en holebiseksualiteit niet aanvaard. Maar toch ben ik moslim, en ik bid zoveel ik kan. Ik voel me aanvaard in mijn geloof, nee natuurlijk niet door andere moslims, maar dat is hun interpretatie van het geloof niet het mijne. Bovendien geloof ik dat niemand anders dan God mij kan beoordelen of veroordelen en niet iemand anders".

Weten je ouders dat je lesbisch bent? en hoe reageerden ze?

Lina: "Ik vertelde het hen omdat ik geloofde dat ze van me zouden blijven houden, maar helaas was ik verkeerd. Ze hebben met uit huis gezet en sommige van mijn persoonlijke spullen verbrand. Ik was een week lang dakloos tot enkele vrienden me hulp boden. Ik was net zeventien en durfde niet om hulp te vragen. Ik heb geluk gehad maar vele holebi's zijn op de dool, hebben geen onderkomen en worden vaak misbruikt.

Wanneer ontdekte je dat je lesbisch was?

Lina: "Ik heb het eigenlijk altijd geweten en heb zelfs nooit naar een man gekeken. Ik wist dat ik "niet normaal" was, en ik wilde het wel zijn, en mijn leven zou er heel wat veiliger hebben uitgezien wanneer ik het had kunnen verwerpen, maar het was voor mezelf niet mogelijk om mijn seksuele geaardheid te onderdrukken. Het doet me wel pijn dat ik mijn familie niet meer zie, en ik hoop dat er een dag komt dat ze mij zullen aanvaarden, want ik kan er echt niets aan doen, ik heb er niet voor gekozen om lesbisch te zijn, het is gewoon wie ik ben".

Hoe denk je over stereotype meningen van mensen over holebi's?

Lien: "In mijn omgeving zijn ze overwegend niet waar, er zijn maar een paar mensen waarvan je kan zeggen die zijn homo of lesbisch, maar de meeste anderen zien er gewoon uit zoals iedereen. Voor mezelf is stijl en kleding er belangrijk, en ik kies er zelf voor om erg vrouwelijk te zijn. Mensen verwachten dat je als lesbienne mannelijke kleding draagt en je gedraagt als een man, maar zovele van de lesbische vrouwen die ik ontmoet zijn juist het tegendeel, en dus erg vrouwelijk.

Hoe sta je tegenover andere holebi activisten, en hoe zie jij holebi activisme?

Lien "Ik hou niet van holebi activisten die alles laten draaien rond seksualiteit, dat noem ik echt walgelijk want het enige waar ze over praten is seks, en dan zeg ik eerlijk, niet verwonderlijk dat mensen ons niet willen aanvaarden, want homo of lesbisch zijn draait om veel meer dan alleen maar seks. Ook hou ik niet zo van mensen die hun seksuele geaardheid van de daken schreeuwen, en ben ik meer voor de stille activisten die echt dingen realiseren, zoals gelijke rechten en infiltreren in de politiek.

Meer holebi nieuws klik Home.

22.03.07
Bron: mjic.com

Dit bericht is gepost op 22 March, 2007 en 2389 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).