Engelse holebi's terug in de kast voor holebi's die vervolgd worden.Gloucestershire, Engeland: Een groep holebi's gaat weldra terug de kast in, om zo aandacht te vragen voor het feit dat er nog vele landen in de wereld bestaan waar homo's en lesbiennes wordt vervolgd en zelfs vermoord.

De organisatoren van de Regenboog Dag, en het stap terug in de kast evenement, gaat door in het holebi-bar op vrijdag 18 mei. Met deze actie wil de organisatie bijdragen aan de Internationale Dag tegen Homofobie die doorgaat op 17 mei.

Op de Internationale Dag tegen Homofobie zelf, wordt er een fakkeltocht ge houden en een herdenkings bijeenkomst voor Jody Dobrowski, de jongen die in 2005 op brutale wijze werd vermoord in Londen omdat hij homo was.

De kruip terug in de kast actie zet enkele holebi's terug in de kast, alsof ze nog niet zijn uitgekomen voor hun seksuele geaardheid. De deelnemers zullen een tijdje doorbrengen in een kast, om zo aandacht te vragen voor de situatie van holebi's in landen waar ze worden vervolgd en soms zelfs vermoord.

Er zijn 77 landen in de wereld waar homo's en lesbiennes kunnen gestraft worden omwille van hun seksuele geaardheid. In acht landen (Iran, Mauritaniƫ, Noord-Nigeria, Saoedi Arabiƫ, Somaliƫ, Soedan, Verenigde Arabische Emiraten en Jemen) hebben de doodstraf op homoseksualiteit.

Meer holebi nieuws klik Home

20.03.07
Bron: uk gay news

Dit bericht is gepost op 20 March, 2007 en 1400 keer gelezen.Reageer op dit bericht: