Aartsbisschop Tutu veroordeelt opnieuw homofobie van de kerk.Aartsbisschop Desmond Tutu (foto), uitgesproken theoloog, liberaal en mensenliefhebber, heeft zich opnieuw uitgesproken tegen de homofobe houding van de kerk. Op een bijeenkomst van journalisten op het Sociale wereld forum zei hij:

Ik ben erg geschokt over het feit dat de kerk, terwijl er zoveel conflicten zijn in de wereld, oorlogen, honger, Aids enz...ze niets anders doen dan praten over wat mensen in bed doen.

Het veroordelen van mensen omwille van hun seksuele geaardheid, is mensen aanvallen voor iets waar ze niet aan kunnen doen. Onze afkomst, seksuele geaardheid en ras zijn vaststaande feiten die niet kunnen worden veranderd. Ze mogen dan wel een minderheid zijn, maar dat is geen reden om hen uit te sluiten en te discrimineren, aldus de aartsbisschop.

Desmond Tutu kreeg in 1984 voor zijn inspanningen in de strijd tegen de apartheid de Nobelprijs voor de Vrede, en in 2005 ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Gent.

Meer holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Desmond Tutu tegen Afrikaanse Anglicaanse homohaat. (20.01.07)

17.03.07
Bron: Amerika blogs

Dit bericht is gepost op 17 March, 2007 en 1606 keer gelezen.Reageer op dit bericht: