NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Pilootproject brengt kinder-holebi-boekjes op school.Engeland: Een piloot-project om boeken met holebi thema's voor kinderen van vier tot elf jaar, is zopas voorgesteld in de Britse scholen, en dit tot zeer groot ongenoegen van de katholieken en christenen.

Een van de boekjes gaat over een prins die eerst drie prinsessen weigert voor hij verliefd wordt op een man waarmee hij dan trouwt. Het boekje King and King wordt beschouwd als noodzakelijk om kinderen te leren over homoseksualiteit.

Veertien scholen, een locale overheid, gesteund door leerkrachten organisaties en overheids organisaties, zijn initiatief nemers van het scholen project rond holebiseksualiteit. Christelijke groepen hebben reeds hun ongenoegen laten weten en dreigen met een boycot.

20 jaar geleden veroorzaakte het boekje Jenny woont samen met Eric en zijn vriend Martin een kleine oorlog tegen holebi's. Het resulteerde in overheids debatten waarna sectie 28 in het leven werd geroepen, deze wet verbood lokale overheden en scholen "promotie" te maken voor holebiseksualiteit. Sectie 28 werd pas afgeschaft in 2003.

Het piloot-project is het eerste grote project om boeken met een holebi thema wel op de schoolbanken te krijgen. En behalve het verhaal over een homo-prins, is er ook het verhaal van spacegirl die twee moeders heeft, en over een baby pinguïn met twee vaders. Wanneer het project succesvol zal zijn zal het verder worden uitgebreid naar de rest van de Britse scholen.

Belangrijkste doel van het project is kinderen te leren over de realiteit zoals die vandaag bestaat, en wordt er vanuit gegaan dat wanneer kinderen al op jonge leeftijd leren dat er ook homo en lesbische gezinnen bestaan, zij later toleranter staan tegenover holebi's in het algemeen.

De initiatiefnemers benadrukken het feit dat geen enkel boekje met holebi thema over seks gaat. De verhaaltjes gaan over liefde, verliefd worden, houden van en diversiteit.

Religieuzen zijn niet blij met de actie. De woordvoerder van de moslim raad liet al weten dat de boekjes niet in de islamitische leer passen. Ook katholieken en christenen willen niets van de actie weten en menen hun kinderen te moeten beschermen tegen het "grote gevaar".

Sommige ouders zijn ook tegen het lanceren van holebi getinte kinderboekjes op school, en vinden de leeftijd van vijf jaar veel te jong om in aanraking te komen met holebiseksualiteit.

Een van de initiatiefnemers zegt: kinderen met twee mama's of twee pappa's leren op nog veel jongere leeftijd wat holebiseksualiteit is, uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders van het gelijke geslacht later toleranter zijn dan kinderen die opgroeien bij heteroseksuele ouders, ook blijkt dat de kinderen geen emotionele of psychische schade oplopen bij het worden opgevoed door twee mama's of twee papa's.


12.03.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 12 March, 2007 en 1708 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 


Buitenlands nieuws

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.