Eerste Mexicaanse popster komt uit de kast.



Mexico: Een 22-jarige popster liet zopas weten dat hij homo is, opzich weinig spectaculair behalve dan het feit dat hij de eerste Mexicaanse topartiest is die uit de kast komt, en zorgde meteen voor heel wat heisa in het diep conservatief katholieke land.

Christian Chavez (foto), een van de zes leden van de popband RBD, vertelde aan een roddelblad dat hij homo is, het blad toonde foto's van het huwelijk dat Chavez afsloot met zijn vriend in Canada.

De jonge popster liet weten dat hij het niet meer aankon om nog langer in de kast te blijven, nadat hij jaren angstvallig zijn geaardheid verborgen had gehouden vond hij nu de tijd rijp om iedereen te laten weten dat hij homo is.

Het nieuws werd meteen breed uitgesmeerd in alle Mexicaanse kranten, samen met de foto's van Chavez's huwelijk.

Homoseksualiteit is nog steeds een groot taboe in Mexico, maar langzaam aan keert het tij, maar het is een moeilijke weg omdat de conservatieve en vooral de Rooms katholieke kerk hier niets van wil weten.

De Mexicaanse media is wel erg positief over de coming out van Chavez, en lieten weten dat ze hem erg moedig vinden.

Ook de Mexicaanse holebi's zijn erg blij met de coming out van de jonge popartiest, hij kan als voorbeeld dienen voor die vele anderen die nog in de kast zitten klinkt het.

De groep RBD is ontstaan uit de Mexicaanse soap serie Rebelde (Rebel), waarvan de opnames gebeurden in een school en waar de drie mannelijke en drie vrouwelijke leden van de groep begonnen als studenten.

Meer nieuws klik Home

05.03.07
Bron: today india com

Dit bericht is gepost op 05 March, 2007 en 3051 keer gelezen.