Katholieken willen geen bemoei van Paus over homokoppels en wetten.Rome. Na een stekende berisping van de Paus die de wetgeving die aan homokoppels beperkte rechten geeft, veroordeelt, raadt een groep bekende Italiaanse katholieken de Paus en het Vaticaan aan zich niet te moeien met de politiek.

Het wetsvoorstel zou worden voorgesteld in het Lagerhuis, binnen enkele dagen.

Maandag noemde Paus Benedictus XVI het wetsvoorstel "subversief" en het Vaticaan heeft een verklaring uitgebracht dat zegt dat de katholieke politici de plicht hebben om het voorstel af te keuren.

"Indien zulk een interventie mogelijk is, vernietigt dat de waardigheid en de vrijheid van de katholieke wetgevers," zei de voormalige Italiaanse President Oscar Luigi Scalfaro.

Scalfaro wordt beschouwd als heel katholiek. Hij woont dagelijks de mis bij en heeft gzegt dat hij gesprekken heeft met de Maagd Maria.

Een groep van vooraanstaande katholieke intellectuelen bracht een open brief uit naar het Vaticaan. Ze waarschuwen dat het Vaticaan een afzonderlijke staat is binnen Italiƫ die de Italiaanse politiek niet mag hinderen.

Meer holebi nieuws, klik Home.
16.02.07.
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 16 February, 2007 en 1630 keer gelezen.Reageer op dit bericht: