Amsterdamse burgemeester tegen weigerambtenaren.Amsterdam: Eerder kon je bij ons lezen (zie link onderaan) dat Amsterdam geen ambtenaren wil die weigeren een homo of lesbisch huwelijk te voltrekken. Nu laat Job Cohen (foto) de Amsterdamse burgemeester, weten dat hij het betreurt dat er in het regeerakkoord staat dat ambtenaren van de burgerlijke stand mogen weigeren om homo en lesbische koppels te trouwen.

Cohen onthulde gisteren een huwelijks plaquette die herinnert aan de openstelling van het burgerlijke huwelijk voor homo en lesbische koppels, en die ook herinnert aan de lange strijd die daar aan vooraf ging. "We zijn nu zes jaar verder en kunnen constateren dat het trouwen van homo en lesbische koppels is ingeburgerd, maar het is op zijn zachts gezegd jammer dat in het regeerakkoord staat dat ambtenaren mogen weigeren. Ik ben juist van mening dat zij de wet horen te volgen, en ik denk dat de kans dat we hier in Amsterdam in de praktijk iets merken nihil is, ik weet namelijk niet van ambtenaren die geen homo's en lesbiennes willen trouwen", aldus Cohen.

Verder zei de Amsterdamse burgemeester zich zorgen te maken over de wijze waarom homo's en lesbiennes de laatste jaren worden bejegend.

En ondertussen lieten de Amsterdamse deelraadsleden Ria Logtenberg en Bianca Driessen van de PvdA, weten dat ze een petitie opgesteld hebben waarin de leden van de partij worden opgeroepen tegen de passage over weigerambtenaren in het regeerakkoord te stemmen.

Ondertussen tekenden al tal van PvdA'ers de petitie, zoals onder andere de Amsterdamse wethouders Carolien Gehrels en Tjeerd Herrema.

Meer nieuws klik Home.


15.02.07
Bron: Gaykrant.nl

Dit bericht is gepost op 15 February, 2007 en 2183 keer gelezen.Reageer op dit bericht: