Disney verbiedt schoolstuk van holebi studenten.De producenten van een school toneelstuk, dat zou gebracht worden door de holebi studentengroep Galway, lieten weten dat het stuk niet doorgaat en dat de voorverkochte tickets worden terug betaald.

De holebi studentengroep werd bedreigd met een rechtszaak door Walt Disney Company, en dit omdat de jongeren van plan waren om een stuk te spelen naar de film Sister Act met Whoopie Goldberg.

Slechts twee dagen voor de aanvang van de productie kregen de holebi studenten een brief van Disney, die lieten weten dat het optreden de filmrechten overtreedt en dreigen met een rechtszaak als de productie doorgaat.

De holebi studenten zeggen da ze het niet begrijpen. Zes maanden lang werken voor niets, waarbij iedereen tal van vrije momenten en weekends opgaf allemaal voor niets.

"We zijn sprakeloos door de houding van Disney, die een liefdadige niet profiteer makende organisatie, die op komt voor het bevorderen van veiligheid en integratie van holebi studenten, we hadden alleen maar plezier", aldus Jeff Rockett producer van het stuk.

Meer nieuws klik Home.

15.02.07
Bron: gcn.ie

Dit bericht is gepost op 15 February, 2007 en 1614 keer gelezen.Reageer op dit bericht: