Vlaamse hit singel zet boek in de kijker over jongens liefde.Vlaams acteur, zanger, presentator en schrijver Timo Descamps, 35, scoort momenteel met een singel die gebaseerd is op het boek van zijn vader Luc 'Gewoon' mezelf. Schrijver Luc Descamps kreeg gisteren de eerste exemplaren van zijn nieuwe boek en zoon Timo zette dat op een mooie manier extra glans bij. De single die Timo speciaal voor het boek schreef, prijkt bovendien sinds deze week in de Vlaamse top 30 van Ultratop.

In de krant Gazet van Antwerpen vertelt Timo dat zijn vader dit jaar zijn twintigste verjaardag als professioneel schrijver viert, en dat hij een vergevorderde versie van zijn nieuwe boek nog voor publicatie mocht lezen. "Het gaf me de inspiratie om een nummer te schrijven over één van de personages. Het boek wordt pas officieel voorgesteld op 18 oktober, maar de bijhorende single Jij Bestaat bracht ik eind september al uit. Ik ben heel blij dat het nummer na één week al binnenkwam in de Vlaamse Top 30 van Ultratop."

Vader en schrijver Luc Descamps kon zich geen mooier cadeau voor zijn jubileum voorstellen. Het nieuwe boek 'Gewoon' mezelf kadert in zijn succesvolle 'gewoon' reeks. Het verhaal gaat over de 15-jarige Lander, die smoorverliefd is op de nieuwe jongen in zijn klas. Lander denkt dat hij hier met niemand over kan praten, dus vertaalt hij zijn gevoelens in muziek.

En dat laatste zette Timo er toe aan om als artiest op zijn beurt een liedje te schrijven, waarbij hij stukjes van songteksten uit het boek uitwerkte tot een nieuwe song.

Luc Descamps zegt te beseffen dat nuTimo's singel het zo goed doet, dit het pad effent naar meer publicatie rond zijn boek. "Het verhaal van Lander komt zo de huiskamers binnen en wie benieuwd is naar de achtergrond van de song, hoeft het boek maar te lezen. Het maakt me ontzettend blij en trots als vader dat Timo en ik elkaar op deze manier creatief kunnen aanvullen."

Het boek 'Gewoon' mezelf, ligt vanaf 11 oktober in de winkel. De feestelijke voorstelling volgt op 18 oktober. Daarvoor slaan vader en zoon opnieuw de handen in elkaar, want Timo zorgt voor de muzikale ondersteuning van het event.

De song van Timo; ‘Jij Bestaat’ werd uitgebracht door JV Records, het label van goede vriend en collega-zanger Jérémie Vrielynck, die het nummer opnieuw meeschreef en de volledige productie en mixing voor zijn rekening nam.

Bron: gva.be & holebi info - Oktober 2021

Dit bericht is gepost op 06 October, 2021 en 541 keer gelezen.