LGBT+ gelijk aan extremisten, aldus Russen.Volgens de Moscow Times meldde het Russische staatspersbureau TASS dat Andrei Tsyganov, voorzitter van een commissie voor de bescherming van kinderen bij de communicatieregulator Roskomnadzor, dat LGBT+, radicale feministische en kindvrije groepen allemaal erkend zouden moeten worden als “extremistische ideologieën”.

Hij voegde eraan toe dat het brandmerken van de groepen als "extremisten" "de rechten van wetshandhaving zou vergroten" en "de handen van onze wetshandhavers zou losmaken". Tsyganov zei ook dat het doel van een “extremistische” aanduiding voor de groepen was om kinderen en tieners in Rusland te beschermen tegen schadelijke inhoud op sociale media.

Als zijn idee door de regering zou worden doorgezet, zouden holebi en transgender+ rechtengroepen in dezelfde categorie worden geplaatst als neonazi's en groepen die banden hebben met de momenteel gevangengezette Russische oppositieleider Alexei Navalny.

Steeds meer worden naast president Poetin meer Russische politici extreem anti holebi en transgender. In augustus van dit jaar riep parlementslid Vitaly Milonov op om homo's te laten sterliseren en op te sluiten in asielcentra zoals honden en katten.

President Poetin beweerd al jaren dat de eerder ingevoerde gay 'propaganda' wet enkel dient 'ter bescherming van de kinderen', en dat ze geen holebi's en transgenders treft. In werkelijkheid zijn duizenden holebi's & transgender+ personen sinds de invoering van de wet het slachtoffer van deze wet, gaande van arrestaties tot job ontslagen en klopjachten georganiseerd door burgers.

Lees ook
Rusland zal zeker (opnieuw) uitspraak mensenrechten hof negeren (Juli 2021)
Rusland wil meer anti wetten door laag geboortecijfer (Maart 2021)

VERKLARENDE WOORDENLIJST
- LGBTIQ+ staat telkens v.d eerste letter v.d Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex, Queer.
- De plus achter bovenstaande afkortingen staat voor: alle andere seksuele geaardheden (panseksueel, aseksueel ...) en genderidentiteiten (genderfluid, niet-binair, agender, demigirl, demiboy, genderqueer...), als ook voor mensen die nog twijfelen.
- Holebi staat telkens voor de twee eerste letters van de Vlaamse woorden: HOmo, LEsbisch, BIseksueel.
- Transgender of trans: is een parapluterm voor alle verschillende genderidentiteiten, gaande van genderfluid, niet-binair, agender, genderqueer, dragqueen en dragking, demiboy, demigirl tot transseksueel. Enkel binnen deze laatste groep (transseksueel) gaan mensen over tot hele of halve gender veranderende operaties. Transgenders kunnen zowel hetero of holebi e.a (panseksueel, aseksueel...) zijn
- Intersekse: heeft niets te maken met transgender. Is ook geen genderidentiteit of seksuele geaardheid. Een intersekse persoon wordt geboren met een lichaam dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken, al dan niet in combinatie met dubbele gender specifieke chromosomen. Er zijn verschillende gradaties van intersekse personen. Meer weten => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Oktober 2021


.

Dit bericht is gepost op 04 October, 2021 en 574 keer gelezen.