Duitsland schrijft dubbele geschiedenis.Duitsland verwelkomt zijn allereerste transgender parlementsleden in de Bondsdag na federale verkiezingen. Het is een Duitse historische primeur waarbij twee transgender vrouwen werden verkozen als parlementsleden in de Bondsdag. Tessa Ganserer en Nyke Slawik beide zijn verkozen voor de Groene partij en schrijven dus meteen ook geschiedenis.

Tessa Ganserer, 44, die sinds 2013 parlementslid is voor Neurenberg-Noord, kwam in 2019 uit de kast als transvrouw. Ze werd de eerste transgender die in een regionaal of nationaal parlement in Duitsland zetelde, en dit is de eerste verkiezing die ze heeft gelopen sinds ze uit de kast kwam. Toen ze haar coming out deed, gebruikte Ganserer haar eigen ervaring met transitie om te verklaren dat Duitsland de transseksuele wet van 1980 moest bijwerken, die transgenders een ingewikkeld proces biedt om hun wettelijke naam en geslacht te veranderen. Maandag schreef ze op Twitter: “Ik dank u uit de grond van mijn hart voor het vertrouwen van de kiezers. “Ik ben nog steeds overweldigd, maar ik kijk erg uit naar mijn nieuwe baan in Berlijn!

Voor Nyke Slawik, 27 jaar, wordt dit haar eerste termijn als parlementslid voor het kiesdistrict Leverkusen, Keulen IV. In 2017 liep ze tevergeefs voor het parlement en in 2019 voor het Europees parlement. Volgens Queer.de heeft Slawik dit jaar meegedaan aan de verkiezingen in de hoop jongeren een stem te geven in de Bondsdag, en is ze vastbesloten om haar positie te gebruiken om te vechten voor gelijke rechten. de klimaatcrisis en de diversiteit in het Duitse parlement. Ze deelde een emotionele foto waarop ze een boeket bloemen kreeg en op Instagram en schreef: “Waanzin! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar met deze historische verkiezingsuitslag zal ik zeker lid zijn van de volgende Bondsdag. "Bedankt, bedankt, bedankt aan iedereen die me heeft gesteund en vandaag op Groen heeft gestemd."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021

.

Dit bericht is gepost op 30 September, 2021 en 581 keer gelezen.