Amerikaans minister en echtgenoot papa's van tweeling.Pete Buttigieg, 39, Amerikaanse minister van transport, en zijn man Chasten Glezman Buttigieg, hebben zaterdag hun kersverse tweeling voorgesteld op sociale media. In augustus hadden ze al aangekondigd dat ze ouders waren geworden, zonder meer details te geven.

Een zwart-witfoto, gepost op Twitter en Instagram, toont de twee mannen glimlachend, oog in oog, in wat lijkt op een ziekenhuiskamer, elk met een baby gewikkeld in een doek.

“We zijn verheugd Penelope Rose en Joseph August Buttigieg in onze familie te verwelkomen”, schrijft Pete Buttigieg. “Chasten en ik zijn meer dan dankbaar voor alle goede wensen die we hebben ontvangen sinds we bekendmaakten dat we ouders zijn geworden."

Buttigieg nam twee jaar geleden deel aan de presidentsverkiezingen voor de Democraten. Het was huidig predident Joe Biden die toen de nominatie in de wacht sleepte.

Extra info
Buttigieg was tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2020 burgemeester van zijn geboortestad South Bend in Indiana. Toen hij voor het eerst burgemeester werd was hij amper 29 jaar oud. Door de site GovFresh werd Buttigieg in 2013, samen met Michael Bloomberg, uitgeroepen tot burgemeester van het jaar. Twee jaar later won Buttigieg zijn herverkiezing met 80% van de stemmen. Buttigiegs coming-out als homo vond plaats in een artikel dat hij schreef in de South Bend Tribune in 2015, tijdens zijn tweede termijn als burgemeester. In 2019 zette hij in O, The Oprah Magazine uiteen hoe zijn identiteit en zijn toenmalige presidentiële ambities met elkaar verbonden waren. Buttigieg en zijn man Chasten zijn sinds 2018 gehuwd.

Bron: hln.be & holebi info - September 2021
.

Dit bericht is gepost op 05 September, 2021 en 378 keer gelezen.