Transseksuele professor dominee ontslagen.Detroit, Michigan. Een transseksuele vrouw zegt dat zij werd ontslagen aan de Spring Arbor Universiteit nadat ze haar zeiden dat ze met haar manier van zijn, de Bijbelse principes niet weerspiegelt.

De christelijke school informeerde Julie Nemecek dat ze haar contract niet zouden hernieuwen, nadat ze haar uit het klaslokaal hadden verwijdert omdat ze tegen de voorzitster Gayle Beebe had gezegd dat ze was gediagnosticeerd met een geslacht identiteitsstoornis.

"Spring Arbor verwacht van haar faculteit en administrateurs dat ze Christenen zijn en dat ze de Bijbelse principes volgen, in alle aspecten," zei de universiteit in een verklaring. Een woordvoerder weigerde om het ontslag van Nemecek te bespreken.

Nemecek is een Baptistische eerwaarde die al 35 jaar getrouwd is en 3 zonen heeft. Nemecek heeft een klacht ingediend bij de federale commissie voor gelijke werkgelegenheid, volgende maand vindt de hoorzitting plaats.

"Indien ik zou leven volgens hoe anderen mijn lichaam zien, zou het ten koste zijn van mezelf, van mijn hart en mijn ziel en zou het een emotioneel trauma zijn," vertelde eerwaarde Nemecek.

Nemecek zei dat zij les had gegeven aan de universiteit van Zuid Michigan voor meer dan 16 jaar. In 2005 begon zij make-up te dragen, nagellak en vrouwelijke kleding, wanneer ze niet op de campus is, inclusief in de kerk. Dat vertelde ze Beebe in december, toen ze aan haar transformatie begon.

In haar onderscheid klacht zegt Nemecek dat Beebe haar had gevraagd geen jurken te dragen op de campus en ontwijkend te zijn als men haar vroeg naar make-up of nagellak.

Enkele weken later werd haar verteld dat haar contract niet zal hernieuwd worden.

Nemecek neemt hormoon behandelingen, maar plant geen geslachtstoewijzende operatie, omwille van haar relatie met haar vrouw die haar enorm steunt.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Canada: Transseksuele vrouw krijgt geen recht om verkrachtte vrouwen te helpen.(03.02.07.)

Bron: 365 gay com
08.02.07.

Dit bericht is gepost op 08 February, 2007 en 1737 keer gelezen.Reageer op dit bericht: